Wandelroute Wieringen – 14 km

Vanuit het grootste dorp van Wieringen, loopt deze route langs de Waddendijk, met uitzicht op weidevogelgebied de Broekerpolder en het kraaiengat; een oude keileemput. Behalve over dijken voert de route over boerenlandpad en door het akkerland.

Nuttige informatie

Het start- en eindpunt wandelroute Wieringen is Hippolytushoef. De wandeling is niet geschikt voor honden. In Hippolytushoef zijn verschillende horecazaken, maar op maandag is veel gesloten. Onderweg, tussen knooppunt 64 en 65, komt u wegrestaurant De Zingende Wielen tegen, dat dagelijks is geopend van 8.00 tot 22.00 uur.

Nabij het startpunt aan het fietspad op de Waddenzeeroute staat een informatiepaneel. Een parkeerplaats is op de Einde van de Nieuwestraat in Hippolytushoef.

Grutto Wandelroute Wieringen

Routebeschrijving wandelroute Wieringen

Bekijk Wandelroute Wieringen op de interactieve kaart.

Knooppunt 81

Kremersweg in noordelijke richting in. Aan het einde rechtsaf, de Noorderlaan. Verderop linksaf Noordburenweg in. Bij ANWB-wegwijzer 15443 rechtdoor over de doodlopende weg.

Knooppunt 51

Rechts de waddendijk (Rinkeweelsdijk) op. Loop 1,5 km verder.

Knooppunt 52 

Volg de dijk 4,5 km tot Den Oever. Onderweg kom je langs vogelkijkplek kleiput Vatrop met aan de ene kant van de dijk een binnendijkse plas, aan de andere kant het wad. Volop wulpen, zwarte sterns en kluten te bewonderen.

Knooppunt 41

Sla rechtsaf de dijk af en loop via de Molgerdijk (rechtsaf) naar de Martekrogt (linksaf).

Knooppunt 42

Sla rechtsaf de Molgerweg in. Ga bij de t-splitsing linksaf de Akkerweg op.

Knooppunt 64

Sla rechtsaf het akkerland in. (Alleen toegang buiten het broedseizoen. Tijdens het broedseizoen via knooppunt 65 rechts de Oosterkruisweg op). Volg de bewegwijzering van het Waddenwandelpad.

Knooppunt 66

Sla rechts de Oosterkruisweg in. Volg de weg rechtdoor tot je via de Stroeerkoogweg Hippolytushoef inloopt.