Wandelroute Rondje Amstelmeer – 12 km

Het Amstelmeer is een zoetwaterplas en een heus vogelparadijs. Vele soorten vogels zijn hier te zien gedurende alle jaargetijden, dus neem vooral ook een kijkje bij de vogelkijkhut bij Balgzand. Vanaf hier kijk je uit over droogvallend wad, waar vele vogels komen zoeken naar voedsel, zoals de goud- en zilverplevier. 

Start- en eindpunt van de route is de Quarantaineweg, ten noorden van de n99 vlakbij het Peilhuisje Wieringen. De route is ook per openbaar vervoer bereikbaar: de bus tussen Den Oever en Anna Paulowna stopt hier.

Vogels herkennen

Heb je niet meer helemaal scherp voor de geest hoe je de goud- en zilverplevier herkent? Gebruik dan de gratis Wadvogels app! Daarmee wordt het extra leuk en gemakkelijk om de vogels vanuit de vogelkijkhut te herkennen. De app bevat een vogelgids met 190 in het waddengebied voorkomende vogelsoorten en is gratis te downloaden.

Routebeschrijving Wandelroute Rondje Amstelmeer

Bekijk Wandelroute Rondje Amstelmeer op de interactieve kaart.

Loop over het zandpad van de voormalige zeedijk langs het Amstelmeer. Start bij knooppunt 31 vlakbij het Peilhuisje Wieringen en volg knooppunt 21, 20, 50, 63 en 10 om te eindigen bij knooppunt 31.

Wandelroute Rondje Amstelmeer