WAD! Overleven op de grens van water en land 2 februari 2018

Dit najaar is het zover! Dan is ‘WAD!’, de Waddenfilm van Ruben Smit, in de bioscoop te zien. Je ziet het Waddengebied zoals je het nog nooit hebt gezien. Benieuwd? Bekijk dan alvast deze teaser. Meer weten? Kijk op: wadfilm.nl.

Het waddengebied verdient een echte, goede natuurfilm. Een film die jou als kijker doet verwonderen en laat zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke gebied op wereldschaal is. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren; van heel kleine organismen onder aan de voedselketen als kiezelwieren en schelpdieren tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond boven in de voedselketen. Een film die de bijzondere esthetische kanten van het gebied laat zien. Een film die laat zien hoe ongelooflijk dynamisch en groots het gebied is. Een film die voor eens en voor altijd laat zien hoe waardevol dit UNESCO Werelderfgoed is. Een film die gemaakt moest worden. En nu is het zo ver: WAD! komt dit najaar in de bioscoop.

Zeehond Shutterstock WAD!

 

WAD! Film, serie én educatief pakket

De crew van WAD! maakte zoveel waanzinnig mooi beeld, het paste gewoon niet allemaal in de adembenemende bioscoopfilm. Daarom komt er in 2019 ook nog een vierdelige tv-serie met alle verhalen die niet in de film paste. En voor basisscholen en het voortgezet onderwijs wordt er samen met de Waddencentra, Waddenvereniging en Shoreline een educatief pakket gemaakt. Dat is eind 2017 al beschikbaar! In de tussentijd krijg je hier via de website, nieuwsbrieven en social platforms al heel veel voorpret, tipjes van de sluier en sneakpeaks.

Zelf zeehonden zien?

Natuurlijk wil je de film zien, maar wil je ook zelf, in het écht, zeehonden zien? Dat kan. Houdt dan het Maandoverzicht in de gaten, want op de Waddeneilanden worden regelmatig ‘robbentochten’ georganiseerd!