WAD! Overleven op de grens van water en land 7 september 2018

Op 1 oktober is het zover! Dan wordt ‘WAD!’, de Waddenfilm van Ruben Smit, in de bioscoop vertoond. Je ziet het Waddengebied zoals je het nog nooit hebt gezien.

WAD brengt de kijker het Waddengebied zoals je nog nooit hebt gezien. Alle dieren, vogels & planten, het zand, het weer en de seizoenen in één adembenemende film. Ruben Smit: “Het Waddengebied verdiende al jaren een echte, goede natuurfilm. Al voor de Nieuwe Wildernis liep ik met het idee om deze film te maken. Het waddengebied is rauw en puur – al zijn schoonheid. Soms moesten we wel drie keer terug voor dat ene mooie shot waarvan we wisten dat het er was maar het zo moeilijk was om het te maken. Maar als het er dan is… dat is zo gaaf. Mijn doel is om een film te maken die leest als een goede roman; geen sprookjes, maar de rauwe pure schoonheid van de Nederlandse natuur.’

WAD! film Ruben Smit

Waardevol Werelderfgoed

Het waddengebied verdient een echte, goede natuurfilm. Een film die jou als kijker doet verwonderen en laat zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke gebied op wereldschaal is. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren; van heel kleine organismen onder aan de voedselketen als kiezelwieren en schelpdieren tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond boven in de voedselketen. Een film die de bijzondere esthetische kanten van het gebied laat zien. Een film die laat zien hoe ongelooflijk dynamisch en groots het gebied is. Een film die voor eens en voor altijd laat zien hoe waardevol dit UNESCO Werelderfgoed is. Een film die gemaakt moest worden. En nu is het zo ver: WAD! vanaf 1 oktober in de bioscoop!

Benieuwd? Bekijk dan alvast deze teaser. Meer weten? Kijk op: wadfilm.nl.

WAD! film Ruben Smit

Zelf zeehonden zien?

Natuurlijk wil je de film zien, maar wil je ook zelf, in het écht, zeehonden zien? Dat kan. Houdt dan het Maandoverzicht in de gaten, want op de Waddeneilanden worden regelmatig ‘robbentochten’ georganiseerd!