Vogelweek 2019: excursieleiders gezocht 9 april 2019

Kan jij leuk vertellen over de vogels in jouw park, natuurgebiedje, weiland of landgoed in de buurt? Meld je dan nu aan als excursieleider voor De Nationale Vogelweek van Vogelbescherming. Dit jaar van 11 t/m 19 mei. Ook leuk om als deelnemer mee te gaan op een van de gratis excursies natuurlijk!

Lijkt het je leuk om eens een kleinschalige excursie te leiden? Meld je dan hier aan als excursieleider voor de Vogelweek. Met de Vogelweek laten we zoveel mogelijk mensen genieten van vogels en de mooie Nederlandse natuur. De deelnemers weten soms nog niks van vogels, dus het mag heel simpel: alles wat je ziet en hoort is nieuw!

Alle activiteiten zijn welkom!

De Nationale Vogelweek wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland, samen met vele honderden vrijwillige vogel- en natuurgidsen. Vogelwerkgroepen, IVN-groepen, KNNV-groepen, enthousiaste particulieren, collega-natuurbeschermingsorganisaties: iedereen is van harte welkom om iets te organiseren tijdens de Nationale Vogelweek.

Alle activiteiten zijn welkom: een avondwandeling in een stadspark, een rondje klompenpad, een combinatie-excursie over vogels en vleermuizen, een kennismaking met een specifieke vogelsoort zoals de wulp (2019 is het Jaar van de Wulp), gierzwaluwen of uilen en spechten. Het zijn maar een paar ideeën van activiteiten die in voorgaande jaren op veel belangstelling mochten rekenen. Je krijgt gegarandeerd een enthousiaste groep mensen mee. Tijdens voorgaande Vogelweken zei 60% van de deelnemers dat ze een nieuwe vogelsoort gezien hadden dankzij de hulp van de excursieleider.

Groene specht Vogelweek

Aangenaam kennis te maken

Het doel van de Nationale Vogelweek is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met onze vogels en natuur. Want hoe meer mensen enthousiast zijn over onze natuur, hoe beter we met z’n allen de natuur én de vogels kunnen beschermen. En dat is hard nodig, gezien de druk op ons landschap en de natuur om ons heen.

Contactpersoon excursieleiders

Vogelbescherming heeft veel informatie en inspiratie voor excursieleiders verzameld. We hopen ook jou welkom te mogen heten als excursieleider! Wil je overleggen over een idee voor een activiteit? Neem contact op met Debby Doodeman, contactpersoon voor excursieleiders: 06-30021816 of debby.doodeman@vogelbescherming.nl.