Vogelfestival Lauwersmeer 13 september 2018

Op zondag 16 september van 10.00 uur tot 17.00 uur vindt voor de tweede keer een Vogelfestival plaats in Nationaal Park Lauwersmeer. Het wordt een festival met muziek, lezingen, lekker eten en drinken, excursies, kunst, wetenschap en theater. Een festival waar vogels centraal staan maar dat niet alleen leuk is voor de echte vogelaar, maar voor iedereen!

Het belooft een heerlijke dag te worden, maar voor veel mensen ligt het Lauwersmeer niet om de hoek. Reden te meer om er gewoon een gezellig weekendje van te maken! Er is genoeg te zien en te beleven. Ook op zaterdag zijn er al activiteiten. Ook kun je zaterdagavond wellicht de prachtige sterrenhemel bewonderen in Dark Sky Park Lauwersmeer. Er zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden, die variëren van eenvoudig tot luxe. Kijk voor meer informatie op de website van Marketing Groningen. Van harte aanbevolen zijn de Gastheren Nationaal Park Lauwersmeer!

Vogelfestival Lauwersmeer 2018Doe mee en win!

Echte durfals maken kans op een wel heel bijzondere ervaring. Kinderen kunnen samen met hun ouders een Vogelspel spelen in de Lauwersmeer-app en gaan tegelijkertijd op ontdekkingstocht door het Lauwersmeergebied. Zodoende leren zij spelenderwijs alles over de vogels in het gebied. Bovendien zijn er voor deelnemende kinderen leuke prijzen te verdienen. De hoofdprijs is wel heel avontuurlijk. Een overnachting voor 2 personen op een drijvend vlot in het Lauwersmeer.

Eten in het Lauwersmeergebied

Op het Vogelfestival is ook een foerageernest aanwezig. Hier bieden verschillende ondernemers hun lekkernijen aan. Wil je gedurende de dag of na afloop van het festival wat uitgebreider eten, dan zijn er ook volop mogelijkheden in het gebied. Eet een lekker visje in een van de restaurants in de haven of maak een uitstapje naar een van de gezellige dorpjes. Ga naar de website van Marketing Groningen voor een overzicht.

Gratis toegang

Het festivalterrein is vrij toegankelijk. Voor sommige voorstellingen en excursies geldt een toegangsprijs en/of moet je je aanmelden. Het is handig om wat contant geld mee te nemen. Bij een aantal programma-onderdelen en ondernemers is pinnen mogelijk, maar soms zal contant betalen handiger zijn. Het programma en de plattegrond kun je downloden op de website van het Nationaal Park Lauwersmeer.