Vogelbescherming Waddentours 2018 2 maart 2018

Vogelbescherming Nederland en Birding Breaks organiseren in 2018 speciale Waddentours om de unieke Waddennatuur te behouden, te beschermen maar ook te tonen.  Door middel van de Vogelbescherming – BirdingBreaks Waddentours, maak je kennis met de ongekende aantallen en diversiteit van de vogels in ons meest spectaculaire natuurgebied. Ook kom je meer te weten over het beschermingswerk van Vogelbescherming in het Waddengebied. Daarnaast help je met je deelname mee aan de bescherming van vogels!

Er zijn 3 soorten Waddentours: dagtochten, weekenden naar de Waddeneilanden en zeiltochten over de Waddenzee.

Zeiltochten met de Confiance

We bieden vijf bijzondere zeiltochten over de Waddenzee aan! Een mooi combinatie van ontspannen zeilen over de Waddenzee en genieten van de vele vogels onder begeleiding van een ervaren vogelgids. Tijdens deze zeiltochten maak je kennis met de ongekende aantallen en diversiteit van de wadvogels langs de kust. Ook kom je meer te weten over het beschermingsproject van de Vogelbescherming: “Rust voor vogels, ruimte voor mensen”.

We varen over de Waddenzee met de zeilboot de Confiance. Een boottocht met de Confiance is een heerlijke tocht. Je kunt tijdens de reis ontspannen genieten van het zeilen, van de vogels, van de prachtige natuur van het wad, van de zee en de eilanden. Het is nog extra genieten in het gezelschap van gelijkgezinden en met heerlijk eten aan boord.

Scholekster Vogelbescherming zeiltochten

Weekenden

Er zijn 10 verschillende Wadden – weekenden waarin we elk Waddeneiland een keer in het voorjaar en een keer in het najaar bezoeken. Vanaf de Waddeneilanden zien we de wadvogels die tijdens de trektijd opvetten in de Waddenzee. Op elk Waddeneiland zijn hotspots te vinden waar enorm veel steltlopers en andere wadvogels te zien zijn. Daarover leer je van alles van een ervaren gids. Zo zal er aandacht zijn voor de determinatie van steltlopers.

Dagtochten

Er zijn vier verschillende dagtochten naar bijzondere wadvogel-hotspots. Deze locaties zijn: Texel, het Lauwersmeergebied, de Friese Waddenkust en noordelijk Noord-Holland en Friesland. Tijdens deze dagtochten ga je in een busje onder begeleiding van een ervaren vogelgids langs verschillende wadvogel-hotspots. Op deze locaties kun je met behulp van een telescoop de wadvogels goed bekijken. Ook krijg je uitleg over het gedrag van de vogels en het verschil tussen de verschillende vogelsoorten.

Lepelaar Waddentours

Praktische informatie Waddentours

Lijkt het je leuk om mee te gaan? Kijk dan snel in het maandoverzicht op deze website. Daar vind je allerlei leuke activiteiten in het Waddengebied, waaronder de Vogelbescherming zeiltochten, Wadden-weekenden en dagtochten. Je kunt ook in dit overzicht kijken dat op de website van Vogelbescherming staat. Bij iedere Waddentour is het een goed idee om de gratis Wadvogels App te downloaden. Zo leer je snel en gemakkelijk wadvogels herkennen.

Wil je wat meer weten over Vogelbescherming of de beschermingsprojecten in het Waddengebied? Kijk dan op www.vogelbescherming.nl.