Op een onbewoond (Wadden)eiland 6 mei 2019

Op een onbewoond (Wadden)eiland: het kan! In de Nederlandse Waddenzee liggen maar liefst negen onbewoonde zandplaten en eilanden. Verboden voor mensen, maar de natuur leeft op. De Waddenvereniging geeft je een kijkje in dit domein van zeehonden en vogels.

Woest en leeg, maar ook vol leven. In de Nederlandse Waddenzee liggen maar liefst negen onbewoonde zandplaten en eilanden. Dit zijn de parels van de Wadden, want omdat er bijna nooit mensen komen, kan de natuur haar eigen gang gaan. Deze eilanden zijn paradijsjes voor dieren zoals zeehonden en vogels. Door de natuurlijke dynamiek, veranderen de eilanden voortdurend van vorm. Menselijk bezoek is verboden of streng gereguleerd, maar dankzij de Waddenvereniging krijg je toch een beetje gevoel bij deze onbewoonde eilanden.

Gewone zeehond onbewoond (Wadden)eiland
De onbewoonde eilanden zijn paradijsjes voor zeehonden en vogels.

Razende Bol?

In de Nederlandse Waddenzee liggen vijf door mensen bewoonde eilanden, die bijna iedereen wel kent. Maar tussen Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog (TV-TAS) en het vasteland liggen nog 9 zandplaten en eilanden die niet bewoond worden door mensen en die ook bijna niemand kent. Onbewoonde eilanden, in Nederland! Weet jij hoe ze heten? Sommige ken je misschien, zoals Rottumerplaat, maar van andere heb je vast nog nooit gehoord. Wat denk je van Razende Bol? Wat een prachtige naam. Geen wonder dat de Waddenvereniging daar eens wat extra aandacht aan besteedt.

Bekijk de eilanden

De Waddenvereniging licht met regelmaat één van de onbewoonde eilanden uit, met mooie beelden en filmpjes.  Kijk hier voor deze mooie portretten. Of volg de Waddenvereniging via  Facebook of Instagram om geen eilandverhaal meer te missen!