Nieuw: De Bosatlas van de Wadden 19 oktober 2018

Donderdag 18 oktober ontving Lutz Jacobi het eerste exemplaar van De Bosatlas van de Wadden.
In honderden kaarten, illustraties, infographics en foto’s geeft de atlas een samenhangend beeld van alle facetten van ons bijzondere UNESCO Werelderfgoed. ‘Eindelijk’, zei Lutz Jacobi. ‘Het Werelderfgoed Waddenzee verdient een eigen Bosatlas.’

Bericht van de Waddenvereniging, 18-10-2018

Vanaf vandaag is de Bosatlas van de Wadden te koop in de winkel. Alleen als je de atlas in onze webwinkel bestelt komt de opbrengst volledig ten goede aan de bescherming en het behoud van de Waddenzee. De Bosatlas verschijnt in een beperkte oplage, wacht dus niet te lang met bestellen. Klik hier!

De uitreiking was een dag nadat de Waddenvereniging haar 53e verjaardag vierde. In de Bosatlas wordt het tweedammenplan naar Ameland uitgebreid toegelicht. Deze vergaande inpolderingsplannen waren voor de 16-jarige Kees Wevers 53 jaar geleden de aanleiding om op te roepen in verweer te komen. Zo werd in 1965 de Landelijke Vereniging tot Behoud van de Waddenzee opgericht: tegenwoordig bekend onder de naam Waddenvereniging.

Bosatlas van de WaddenDe Bosatlas van de Wadden is een ontdekkingsreis langs alles wat het waddengebied te bieden heeft. Een atlas over wandelende eilanden, geulen, zandplaten, trekvogels, zeehonden, vissers, scheepswerven, scheepswrakken, geschiedenis, dialecten, terpen, volksfeesten, beheer en nog veel meer. Een rode draad door de atlas is het spanningsveld tussen natuurbehoud en menselijke activiteiten. Het laat daarmee haarscherp zien waarom organisaties als de Waddenvereniging nog steeds keihard nodig zijn om de Waddenzee te beschermen en behouden voor de toekomst.

De Bosatlas van de Wadden
Gebonden, groot formaat, 224 pagina’s
7 hoofdstukken, meer dan 500 kaarten, grafieken, infographics en foto’s
ISBN13: 9789001120160
Prijs: € 29,95

Bestel de atlas in de webwinkel van de Waddenvereniging en steun de Waddenzee!