Nacht van de Nacht 10 oktober 2017

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties.  Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 13e keer georganiseerd op zaterdag 28 oktober 2017. Ook in het Waddengebied is van alles te doen!

Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Doe mee aan een van de vele activiteiten door het hele land. Kijk voor meer informatie op www.nachtvandenacht.nl. Ook in het Waddengebied is van alles te beleven. Kijk hiervoor in het activiteiten overzicht van de website van de Nacht van de Nacht en zoek op gebied. Dit wordt een nacht om nooit te vergeten! Enkele voorbeelden van activiteiten in het Waddengebied:

Nacht van de Nacht Moddergat

We verzamelen bij het Garnalenfabrykje in Moddergat. Sterrenkundige Peer Zaal vertelt over de sterren en het heelal. Hoe belangrijk de nacht is voor de vele vogels in het gebied, vertelt ons de werelderfgoedgids van de Waddenvereniging. Uiteraard gaan we naar buiten om op de dijk te ervaren hoe donker donker kan zijn.

Meer informatie en aanmelden op de website van de Waddenvereniging.

Sterrenlicht Nacht van de Nacht Johan van der Wielen
Sterrenhemel boven het wad vanaf Ameland; Johan van der Wielen

Nacht van de Nacht Harlingen

Een boottocht op de Waddenzee. De Waddenzee is de donkerste plek van heel Nederland en daarmee een van de beste locaties om de duisternis mee te maken. Op het water is het volkomen donker, op het ritmisch knipperen van de boeien en het strijklicht van de vuurtorens na. Wanneer de boot voor anker gaat en de generator is uitgeschakeld, is er niet alleen de volkomen duisternis, maar ook de unieke stilte. Echter, opeens blijkt het wad heel levendig te zijn. Hoe belangrijk de nacht is voor de vele vogels in het gebied vertelt ons de werelderfgoedgids van de Waddenvereniging.

Meer informatie en aanmelden op de website van de Waddenvereniging.

Nacht van de Nacht Noarderleech

Dit jaar nodigt de Friese Milieu Federatie met ondersteuning van het Programma naar een Rijke Waddenzee en muziekgroep RemoliNo u uit om mee te doen aan een prachtige nachtactiviteit in het mooie natuurgebied Noarderleech. Ga met ons op pad en beleef hoe mooi de nacht kan zijn!  In het begin van de avond wordt er een prachtige toer afgelegd in het Noarderleech. De toer zal per kar door het donkere gebied worden afgelegd. Op verschillende momenten is er een mogelijkheid om stil te staan en te genieten van dit prachtige duistere gebied. In het Noarderleech is het nog écht donker, een bijzondere ervaring. Tijdens én na de tocht wordt er een nachtconcert gegeven. De muziek wordt midden in het prachtige gebied Noarderleech gespeeld, zodat u tijdens het muziekstuk een prachtig uitzicht hebt over dit mooie en duistere gebied.

De activiteit duurt van 18.00 tot 21.00 uur. Verzamelen Zeedijk 8 te Marrum. Deelname is gratis, maar er zijn slechts beperkt kaarten verkrijgbaar. U kunt zich aanmelden via: johandirk.van.der.schaaf@friesemilieufederatie.nl.