Lauwersnest opent 16 februari 14 februari 2019

Op 16 februari opent het nieuwe activiteitencentrum Lauwersnest in Nationaal Park Lauwersmeer zijn deuren. Spetterende aandachtstrekker is een megawandschildering (8×12 meter) die bezoekers moet attenderen op de in het gebied aanwezige vogels. Kom je ook een kijkje nemen?

Het vernieuwde Activiteitencentrum Lauwersnest is het ideale startpunt voor een bezoek aan Nationaal park Lauwersmeer.

Zo vogel je hier uit hoe trekvogels het Lauwersmeer als tankstation gebruiken voor ze op trek gaan. Of krijg je de geheimen van de nacht te zien. Vanuit het centrum loop je zo de natuur in. Makkelijk, want je vindt er verschillende wandelroutes en het is startpunt voor excursies. Naast het centrum ligt het nestbouw-bos waar kinderen met natuurmaterialen zelf een eigen nest mogen bouwen en lekker spelen. In het winkeltje vind je plattegronden, routes, boeken kaarten en natuurlijk: alles over vogels.

Vogelmuur Lauwersnest

Openingsweek 16 t/m 24 februari 2019

Kom in de openingsweek (16 t/m 24 februari) een kijkje nemen in het geheel vernieuwde Lauwersnest. Je herkent het niet meer terug. Tijdens de openingsweek zijn er elke dag speciale activiteiten voor jong en oud, van Dark Sky excursies tot Vogelpraat en workshops. In deze week kan je ook overdag de sterren in de nacht bekijken in het mobiele planetarium, dat deze week op het terrein staat. Bekijk wat er nog meer te doen is in de activiteitenkalender!

Lauwersnest is in schoolvakanties geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en daarbuiten op woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Adres: De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/lauwersnest