Verrekijker 7 maart 2019

Verrekijker lenenDe vogels van het waddengebied komen met een verrekijker echt tot leven. Een horizon met wat stippeltjes wordt een einder vol met duizenden wadvogels. Kleuren worden feller en lichten op. Dierengedrag kun je van dichtbij bestuderen zonder dat de vogels opvliegen. Schitterende details worden zichtbaar. Een verrekijker maakt je hoofdrolspeler in je eigen natuurdocumentaire.

Een groot verschil

Om een idee te geven hoezeer een verrekijker een bezoek aan het waddengebied een nieuwe dimensie geeft, hierbij twee beelden van een blauwborst. Op de linkerfoto zie je wat je ziet met het blote oog. Op de rechterfoto wat je ziet met een verrekijker die 10x vergroot.

Verrekijker vogels kijken

Gratis verrekijker lenen

TechnolytWil je alvast in de praktijk een goede verrekijker testen? Vogelbescherming Nederland is gestart met Verrekijkeruitleenpunten op de Wadden, vlakbij de mooiste natuurgebieden. In nauwe samenwerking met een aantal partnerbedrijven kun je gratis of tegen minimale vergoeding een verrekijker lenen van goede kwaliteit.

Verrekijkeruitleenpunten

Zoek het dichtstbijzijnde Verrekijkeruitleenpunt snel en makkelijk op onze Interactieve kaart of kijk in de lijst hieronder.

Verrekijkeruitleenpunten op Texel

Vogelinformatiecentrum Texel
Vakantiepark De Krim
Residentie Californië
Ecomare
Texelcamping Loodsmansduin
Texelcamping Kogerstrand

Verrekijkeruitleenpunten op Vlieland

Het Posthuijs Vlieland 
Infocentrum De Noordwester

Verrekijkeruitleenpunten op Terschelling

Puur Terschelling

Verrekijkeruitleenpunten Noord-Holland

De Helderse Vallei
Viscentre ’t Wad

Zelf een verrekijker kopen

Een verrekijker van beroerde kwaliteit (oud, scheel, b-merk, kunststof lenzen, et cetera) kan een groot deel van de wow-ervaring wegnemen. Gelukkig zijn er tegenwoordig al redelijk goede kijkers vanaf zo’n 150 euro en je hebt er jarenlang plezier van. Wil je een goed advies, laat je dan gratis adviseren in de winkel van Vogelbescherming in Zeist. Of neem alvast een kijkje in de webshop van Vogelbescherming.

Verrekijker kiezen

Welke verrekijker voor jou geschikt is, verschilt per persoon. Het meest gangbaar is een 8x of 10x vergroting. De vergroting bepaalt hoeveel het beeld dichterbij wordt gehaald. Een sterkere vergroting is niet per definitie beter. Hoe hoger de vergrotingsfactor, hoe moeilijker het namelijk is om het beeld stabiel te houden. Bij een vergroting vanaf 10x zul je bijvoorbeeld eerder het trillen van handen opmerken dan bij 8x. Je zult voor jezelf uit moeten testen wat jij zelf prettig vindt. Omdat de nieuwe generatie kijkers tegenwoordig lichtsterker en stabieler is, kiezen de meeste vogelliefhebbers uiteindelijk voor een 10x vergroting.

Verrekijkeruitleenpunt worden

Wilt u met uw bedrijf uw gasten en bezoekers een aantrekkelijke nieuwe service bieden en tegelijkertijd meehelpen de vogels en de natuur van het waddengebied te beschermen? Wordt dan verrekijkeruitleenpunt! Dat levert – weten wij inmiddels uit ervaring – veel blije klanten op. Kijk voor meer informatie hier: Verrekijkeruitleenpunt worden.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.