Getijdentabel 7 maart 2019

GetijdentabelIn het waddengebied zie je de meeste vogels bij hoogwater. Want bij hoogwater lopen de zandplaten in het waddengebied onder water en kunnen de vogels er geen voedsel meer zoeken. Dan trekken de vogels naar de kusten waar ze op hoogwatervluchtplaatsen gaan uitrusten. En dat is dus meestal precies waar jij staat.

De vogels komen naarmate het vloed wordt dus steeds dichter naar de kust toe. Daarom is het handig dat je met behulp van een getijdentabel weet wanneer het eb en vloed is. Je zult zien dat het verschil tussen vogels kijken bij laagwater en bij hoogwater gigantisch is. Bij hoogwater zijn het er vaak tien keer zoveel en ze zitten ook nog eens dichterbij.

Actuele getijvoorspellingen

Op internet zijn talloze plekken waar je de actuele getijvoorspellingen kunt vinden. Meest compleet met overzicht voor heel het waddengebied is de website van Rijkswaterstaat. Wie gerichter wil zoeken klikt hier voor de getijden op:

Texel
Vlieland
Terschelling
Ameland
Schiermonnikoog

Wadvogels app met actuele getijdentabel

Een handige tool om te weten wanneer het eb of vloed is, is de gratis Wadvogels app. De getijdentabel die in de app zit verwerkt, is onlangs vernieuwd. Nu zie je in één oogopslag op welk tijdstip je het beste vogels kunt kijken.

Getijden wadvogels app

This entry was posted in . Bookmark the permalink.