Kweldercentrum Noarderleech

Het onbemande Kweldercentrum Noarderleech vlakbij Hallum, onder de zeedijk bij het Noarderleech is iedere dag geopend van 8.30 tot 17.30 uur. Het informeert bezoekers over natuur en historie van het buitendijkse en binnendijkse noord-Friese kustgebied.

Centraal staan het ontstaan van de buitendijkse polders en kwelders, de huidige natuurwaarden en de toekomstige ontwikkelingen. Het centrum is de plek waar kennis en verhalen uit de omgeving samenkomen. Even binnen kijken om buiten meer te zien, dat is het idee. Het centrum verstrekt de band tussen de burger en de natuur en probeert een brug te slaan tussen natuur en (cultuur)historie. Sinds 2014 heeft Kweldercentrum Noarderleech het keurmerk ‘Waddengoud’.

Kweldercentrum

Waddengoud

Zeer kort na de opening van het centrum mocht het Kweldercentrum Noarderleech het Waddengoud keurmerk in ontvangst nemen. Gedeputeerde Tineke Schokker noemt het ”een signaal dat het Kweldercentrum erg goed bezig is om de natuur, cultuur en historie van het rijke kwelderlandschap achter onze Friese dijken voor het voetlicht te brengen”. Pieter Krabbendam, voorzitter van Stichting Waddengroep (beheerder Waddengoud keurmerk), prees de duidelijke connectie met de Waddennatuur en het duurzaam gebruik van water, stroom, bouwmaterialen en het gebruik van eerlijke streekproducten door het Kweldercentrum.

Contactgegevens

Noarderleech 5a
9074 TG Hallum
Tel. 0518-42 14 66

Het Kweldercentrum Noarderleech is een prima uitvalsbasis voor het maken van wandelingen, excursies en wadlooptochten en rustplaats voor fietsers langs de dijk. Je kunt je auto er ook parkeren. Laat je niet weerhouden door de bebording die zegt dat je er niet in mag rijden, dat is voor ander verkeer bedoeld. Naar het bezoekerscentrum rijden is toegestaan.

Noarderleech