Doen en beleven

Dompel jezelf onder in waddennatuur tijdens een lange duinwandeling. Plan een huifkartocht voor het gezin of ga wadlopen. Rol je broek op en voel het water tussen je tenen. Of kijk toe met warme chocolademelk in je handen. Het wordt hoe dan ook genieten.

Maandoverzicht

Filter op:

De maand van de scholekster - De scholekster heeft een opvallende oranje snavel die zowel bikkelhard als zeer gevoelig is. Met de tastzenuwen in de punt vindt de scholekster moeiteloos verborgen prooien, maar hij gebruikt zijn sterke snavel ook voor het openbreken van kokkels en mosselen.

De maand van de wulp - De wulp is de grootste steltloper van Europa. Met zijn lange snavel kan hij in de koude wintermaanden zelfs wormen onder het ijs vandaan halen.

De maand van de eider - De eider eet mosselen en kokkels, die hij heel doorslikt. Soms komen er krakende geluiden uit een eider. Dit zijn de schelpen die in zijn maag gekraakt worden.

De maand van de rotgans - Op dit moment eet deze stoere bikkel zijn buik rond in het waddengebied waarna hij helemaal naar Siberië vliegt om te broeden. Hij behoort tot de noordelijkste broedvogels ter wereld.

De maand van de rosse grutto - In het late voorjaar reizen rosse grutto’s massaal via de Waddenzee naar hun broedgebied in het noorden. Hier eten ze hun buiken rond zodat ze genoeg energie hebben voor het laatste deel van de trektocht en het leggen van eieren.

De maand van de grote stern - Grote sterns houden niet van opsmuk. Het nest is niet meer dan een kuiltje in de grond op een kaal kustgebied of eilandje. Je kunt de broedende sterns deze maand bekijken bij Utopia op Texel of de Fuegelpolle op Ameland.

De maand van de bonte strandloper - De bonte strandloper is een van de kleinste strandlopers van het Waddengebied, hij weegt slechts 48 gram! Ze maken niet veel geluid, als je een groep ‘bontjes’ ziet hoor je vaak een tevreden zacht gekwetter.

De maand van de kanoet - Deze lange afstandreiziger is op weg van zijn broedgebied in het noorden naar het warme Afrika. In de Waddenzee eet hij zijn buik propvol om zo een enorme vetreserve aan te leggen voor de lange reis.

De maand van de slechtvalk - De slechtvalk is een spectaculaire jager. Hij jaagt een grote zwerm vogels de lucht in en vangt met een adembenemende stootduik, met snelheden tot 252 kilometer per uur, vanaf grote hoogte een vliegende prooi.

De maand van de drieteenstrandloper - Deze kleine, grijswitte vogeltjes dribbelen langs de waterlijn. Ze rennen achter de terugtrekkende golven aan, op zoek naar kleine waterdiertjes, en sprinten snel terug als er een nieuwe golf komt.

De maand van de steenloper - Steenlopers zijn volleerde strandjutters. Je vindt ze langs dijken en op pieren, waar ze alle steentjes en plantjes omkeren, op zoek naar beestjes die eronder verstopt zitten.

De maand van de zilverplevier - Dankzij zijn perfecte gezichtsvermogen kan de zilverplevier ook ’s nachts voedsel op het wad vinden. Hij heeft dus absoluut geen last van de donkere decembermaand!

augustus 2017
 • Waddenzee Werelderfgoed-weken

  19 augustus 2017 / Activiteiten op verschillende locaties en tijden

  ameland, friesland, groningen, terschelling

  We vieren tijdens de Werelderfgoed-weken de benoeming door Unesco van de Waddenzee als Werelderfgoed!! Op verschillende locaties zijn unieke excursies en activiteiten.

 • Vogelsafari Texel met Klaas de Jong

  19 augustus 2017 / Halve dag

  texel

  Vogelsafari Texel: tijdens deze ochtend ga je op vogelsafari met Klaas de Jong. Hij laat je graag de mooiste plekken van het eiland zien. Van de zenuwachtige steltlopers die zich klaarmaken voor vertrek tot het uitvliegen van de jonge kiekendieven.

 • Wandeling kwelder De Schorren

  19 augustus 2017

  texel

  Wandel mee over kwelder De Schorren vol vogels en bijzondere planten naar het uitgestrekte wad.

 • Wandeling Eendenkooi van Spang

  19 augustus 2017 / Zaterdag

  texel

  Verscholen in het kooibos aan de oostzijde van Texel ligt de Eendenkooi van Spang. Wandel op eigen gelegenheid door de eendenkooi. In het hoogseizoen is de eendenkooi op zaterdagen gratis te bezoeken.

 • Waddentocht Vlieland met de Phoca boot

  Bijna dagelijks, kijk op de website voor de data!

  vlieland

  Een unieke belevenis op Vlieland. Je maakt met de boot Phoca een tocht over het wad. Loop op de zeebodem, vang met een netje garnalen en eet ze vervolgens op tijdens een lekkere maaltijd.

 • Wad-excursie Terschelling

  19 augustus 2017 / Wisselende tijden

  terschelling

  Ga met een van onze gidsen mee op wad-excursie bij Terschelling en ontdek de vele verrassingen van het dieren- en plantenrijk in dit uitgestrekte natuurgebied!

 • Excursie Kroonspolder Vlieland

  19 augustus 2017 / dinsdag/zaterdag

  vlieland

  Stap in de wondere wereld van vogels en planten op een bijzonder stukje Vlieland, ga mee met de excursie Kroonspolder!

 • Vogelherkenningsexcursie Texel

  19 augustus 2017 / Iedere woensdag en zaterdag

  texel

  Onder leiding van één van onze gidsen bezoek je lopend een aantal vogelrijke gebieden op de noordkop van Texel. Voor kenners, beginners, families en kinderen. Tijdens de excursies leer je de vogels herkennen aan uiterlijk en geluid.

 • Zeilen, droogvallen en wadlopen

  19 augustus 2017 / 9.00 tot 20.00 uur

  friesland

  Zeilen met een prachtige historische platbodem, droogvallen op een wadplaat en daar met een gids van de Waddenvereniging onderzoeken wat er allemaal leeft!

 • Speuren naar de bewoners van De Slufter

  19 augustus 2017 / Meerdere keren per maand

  texel

  Wandeling door De Slufter op Texel. Ga samen met de boswachter van Staatsbosbeheer op ontdekkingstocht door De Slufter. Ontdek wat er leeft in de kreken, kwelder en het duin.

 • Swarovski Vogelherkenningsexcursie XL

  19 augustus 2017 / Drie uur op pad!

  texel

  Met deze vogelherkenningsexcursie XL gaat u maar liefst drie uur op pad. Onder leiding van één van onze deskundige en enthousiaste gidsen bezoekt u één of meerdere vogelrijke gebieden op Texel.

 • Poëzietocht Terschelling

  20 augustus 2017 / dinsdag, donderdag of zondag

  terschelling

  Poëzietocht Terschelling: een ontspannen wandeling door de natuur, afgewisseld met poëzievoordracht. Dichter en natuurliefhebber Ruud Knier vertelt op boeiende wijze wetenswaardigheden over de flora en fauna van het eiland.

 • Struinen met de boswachter door de zoute kreken van De Slufter

  20 augustus 2017 / Meerdere keren per maand

  texel

  Luister naar de verhalen van de boswachter van Staatsbosbeheer tijdens deze wandeling. Buiten de gebaande paden beleef je de natuur net weer anders.

 • Zeilen, droogvallen en wadlopen

  20 augustus 2017 / 9.00 tot 20.00 uur

  friesland

  Zeilen met een prachtige historische platbodem, droogvallen op een wadplaat en daar met een gids van de Waddenvereniging onderzoeken wat er allemaal leeft!

 • Vogelwandeling Zuidkant Texel

  20 augustus 2017 / Zondag, 10.00 uur

  texel

  U bezoekt lopend vogelrijke gebieden aan de zuidkant van Texel. Zo zijn de Horsmeertjes, Geulplas en de Mokbaai erg mooie, vogelrijke gebieden. Voor jong en oud en vooral gericht op het leren herkennen van vogels.

 • Kabouterpad Lauwersmeer

  20 augustus 2017 / Zondag van 11.00 - 17.00 uur

  groningen

  Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. Ontdek het zelf!

 • Wad-excursie Terschelling

  21 augustus 2017 / Wisselende tijden

  terschelling

  Ga met een van onze gidsen mee op wad-excursie bij Terschelling en ontdek de vele verrassingen van het dieren- en plantenrijk in dit uitgestrekte natuurgebied!

 • Avondwandeling door De Slufter

  21 augustus 2017 / Wekelijks

  texel

  Beleef de overgang van dag naar nacht tijdens de schemertochten van Staatsbosbeheer. Ervaar de toenemende rust bij de nadering van de schemering. De zon zakt steeds verder achter de kim. Komt de natuur nu tot rust of juist tot leven?

 • Op pad met de vee-verzorger op Vlieland

  21 augustus 2017 / 14.00 uur

  vlieland

  Neem eens een kijkje achter de schermen van de boswachter van Vlieland. Hij zorgt voor de natuur én is vee-verzorger! In klein gezelschap rijd je langs alle natuurgebieden waar Nederlandse landgeiten, Schotse Hooglanders en Soayschapen grazen.

 • Expeditie naar het onbewoonde Rottumeroog

  21 augustus 2017 / Duur 13 uur

  groningen

  Altijd al naar een mythisch eiland gewild? Staatsbosbeheer organiseert na het broedseizoen 13 uur durende expedities naar het onbewoonde Waddeneiland Rottumeroog.

 • Wadexcursie Texel

  Dagelijks in juli en augustus

  texel

  Ervaar de weidsheid van het wad. Voel en ruik het slik. Ontdek het rijke bodemleven. Beleef de Waddenzee en krijg het unieke gevoel van het lopen over de bodem van de zee!

 • Op zoek naar De Grote Vijf met de kano

  22 augustus 2017 / Regelmatig in juli en augustus

  terschelling

  Ga eens op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland. Op diverse locaties kun je op zoek naar reeën, edelherten, wilde zwijnen, bevers en zeehonden. Nu ook op Terschelling!

 • Huifkartocht Vlieland

  22 augustus 2017 / Iedere dinsdag in juli en augustus

  vlieland

  De huifkartocht gaat naar Lange Paal, daar stappen we uit voor een 'Aardewandeling'. Dat is een bijzondere wandelexcursie, waarbij je het bos op een unieke manier beleeft met handen, ogen, neus en oren.

 • Expeditie naar het onbewoonde Rottumeroog

  22 augustus 2017 / Duur 13 uur

  groningen

  Altijd al naar een mythisch eiland gewild? Staatsbosbeheer organiseert na het broedseizoen 13 uur durende expedities naar het onbewoonde Waddeneiland Rottumeroog.

 • Excursie Kroonspolder Vlieland

  22 augustus 2017 / dinsdag/zaterdag

  vlieland

  Stap in de wondere wereld van vogels en planten op een bijzonder stukje Vlieland, ga mee met de excursie Kroonspolder!

 • Poëzietocht Terschelling

  22 augustus 2017 / dinsdag, donderdag of zondag

  terschelling

  Poëzietocht Terschelling: een ontspannen wandeling door de natuur, afgewisseld met poëzievoordracht. Dichter en natuurliefhebber Ruud Knier vertelt op boeiende wijze wetenswaardigheden over de flora en fauna van het eiland.

 • Vogelsafari Texel met Klaas de Jong

  22 augustus 2017 / Halve dag

  texel

  Vogelsafari Texel: tijdens deze ochtend ga je op vogelsafari met Klaas de Jong. Hij laat je graag de mooiste plekken van het eiland zien. Van de zenuwachtige steltlopers die zich klaarmaken voor vertrek tot het uitvliegen van de jonge kiekendieven.

 • Zeehondenrondvaart Terschelling

  Reserveren op een dag en tijdstip dat het jóu past!

  terschelling

  Op een zeehondenrondvaart om Terschelling met 99% zeehondengarantie en dan ook nog op een afstand waar je geen verrekijker voor nodig hebt! (Talisman Terschelling)

 • Wandeling kwelder De Schorren

  23 augustus 2017

  texel

  Wandel mee over kwelder De Schorren vol vogels en bijzondere planten naar het uitgestrekte wad.

 • Vogelherkenningsexcursie Texel

  23 augustus 2017 / Iedere woensdag en zaterdag

  texel

  Onder leiding van één van onze gidsen bezoek je lopend een aantal vogelrijke gebieden op de noordkop van Texel. Voor kenners, beginners, families en kinderen. Tijdens de excursies leer je de vogels herkennen aan uiterlijk en geluid.

 • Wad-excursie Terschelling

  23 augustus 2017 / Wisselende tijden

  terschelling

  Ga met een van onze gidsen mee op wad-excursie bij Terschelling en ontdek de vele verrassingen van het dieren- en plantenrijk in dit uitgestrekte natuurgebied!

 • Vogelsafari Texel met Klaas de Jong

  23 augustus 2017 / Halve dag

  texel

  Vogelsafari Texel: tijdens deze ochtend ga je op vogelsafari met Klaas de Jong. Hij laat je graag de mooiste plekken van het eiland zien. Van de zenuwachtige steltlopers die zich klaarmaken voor vertrek tot het uitvliegen van de jonge kiekendieven.

 • Struinen met de boswachter langs Mokbaai en De Geul

  23 augustus 2017 / Meerdere keren per maand

  texel

  In dit afwisselende landschap van duinen, valleien en de Mokbaai kun je vaak genieten van typisch Hollandse wolkenluchten. Ga mee met de boswachter; buiten de gebaande paden beleef je de natuur net weer anders.

 • Vogelsafari met Klaas de Jong

  24 augustus 2017 / Hele dag

  texel

  Tijdens deze volle dag Vogelsafari laat Klaas je het mooiste van het eiland zien. Van de zenuwachtige steltlopers die zich klaarmaken voor vertrek, tot het uitvliegen van de jonge kiekendieven.

 • Rondvaart vanaf Schiermonnikoog

  24 augustus 2017 / Donderdag in juli en augustus

  schiermonnikoog

  Vanuit de haven van het eiland Schiermonnikoog vertrekt de rondvaart. Vlak voor laag water vaart de boot uit vanaf de veerdam bij de veersteiger om tussen de zandbanken door te varen.

 • Op zoek naar De Grote Vijf met de kano

  24 augustus 2017 / Regelmatig in juli en augustus

  terschelling

  Ga eens op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland. Op diverse locaties kun je op zoek naar reeën, edelherten, wilde zwijnen, bevers en zeehonden. Nu ook op Terschelling!

 • Sleepnet excursie Texel

  Bijna dagelijks in juli en augustus, data op de website

  texel

  Zeesterren, garnalen en krabben: de Noordzee zit er vol mee. Ontdek wat er leeft aan de rand van het Noordzeestrand en ga mee op sleepnet excursie! Iedereen kan vanaf het strand meehelpen met het voortslepen van het net.

 • Wad-excursie Terschelling

  24 augustus 2017 / Wisselende tijden

  terschelling

  Ga met een van onze gidsen mee op wad-excursie bij Terschelling en ontdek de vele verrassingen van het dieren- en plantenrijk in dit uitgestrekte natuurgebied!

 • Swarovski Vogelherkenningsexcursie XL

  24 augustus 2017 / Drie uur op pad!

  texel

  Met deze vogelherkenningsexcursie XL gaat u maar liefst drie uur op pad. Onder leiding van één van onze deskundige en enthousiaste gidsen bezoekt u één of meerdere vogelrijke gebieden op Texel.

 • Vogelwandeling Texel met Klaas de Jong

  Duur: 2 uur

  texel

  Klaas de Jong (winnaar van het programma In de ban van de Condor) biedt regelmatig een twee-uur-durende Vogelwandeling Texel aan. Iedere keer is deze wandeling anders, afhankelijk van het seizoen en de verrassende natuur in het Waddengebied.

 • Geheimen van de nacht op Texel

  24 augustus 2017 / Op donderdag in juli en augustus

  texel

  Nachtwandeling Texel: beleef de avondschemering en de nachtelijke duisternis in het duin. De ontmoeting met de duisternis en de stilte staat centraal. De boswachter laat je het Texelse nachtleven op een andere manier beleven.

 • Waddentocht Vlieland met de Phoca boot

  Bijna dagelijks, kijk op de website voor de data!

  vlieland

  Een unieke belevenis op Vlieland. Je maakt met de boot Phoca een tocht over het wad. Loop op de zeebodem, vang met een netje garnalen en eet ze vervolgens op tijdens een lekkere maaltijd.

 • Poëzietocht Terschelling

  24 augustus 2017 / dinsdag, donderdag of zondag

  terschelling

  Poëzietocht Terschelling: een ontspannen wandeling door de natuur, afgewisseld met poëzievoordracht. Dichter en natuurliefhebber Ruud Knier vertelt op boeiende wijze wetenswaardigheden over de flora en fauna van het eiland.

 • Escape Room ‘De Nooduitgang van Lytje Willem’

  Iedere dag te spelen

  schiermonnikoog

  Ontsnap uit de meest noordelijke Escape Room: 'De Nooduitgang van Lytje Willem'. Nu een nieuwe uitdaging: Het mysterie van de vermiste vogelaar… Je komt daarbij langs een vogelringstation, een lab, een boekenkast vol vogelinfo, een volière...

 • Eiland Safari Tour Vlieland

  Bijna dagelijks, maar er zijn uitzonderingen!

  vlieland

  Ontdek het eiland op een unieke manier met Tuk Tuk Vlieland. Tijdens de Eiland Safari Tour Vlieland nemen wij u mee langs vele mooie plekjes!

 • Kinderstranddag

  25 augustus 2017 / In de zomermaanden

  terschelling

  Kinderstranddag: wat is er nou leuker dan een paar uur plezier hebben op het strand, zonder je ouders? Met leuke spelletjes, een jutavontuur en een sleepnetexcursie beleef je samen met andere kinderen een onvergetelijke middag.

 • Wad-excursie Terschelling

  25 augustus 2017 / Wisselende tijden

  terschelling

  Ga met een van onze gidsen mee op wad-excursie bij Terschelling en ontdek de vele verrassingen van het dieren- en plantenrijk in dit uitgestrekte natuurgebied!

 • Waddenzee Werelderfgoed-weken

  26 augustus 2017 / Activiteiten op verschillende locaties en tijden

  ameland, friesland, groningen, terschelling

  We vieren tijdens de Werelderfgoed-weken de benoeming door Unesco van de Waddenzee als Werelderfgoed!! Op verschillende locaties zijn unieke excursies en activiteiten.

 • Excursie Kroonspolder Vlieland

  26 augustus 2017 / dinsdag/zaterdag

  vlieland

  Stap in de wondere wereld van vogels en planten op een bijzonder stukje Vlieland, ga mee met de excursie Kroonspolder!

 • Speuren naar de bewoners van De Slufter

  26 augustus 2017 / Meerdere keren per maand

  texel

  Wandeling door De Slufter op Texel. Ga samen met de boswachter van Staatsbosbeheer op ontdekkingstocht door De Slufter. Ontdek wat er leeft in de kreken, kwelder en het duin.

 • Kabouterpad Terschelling

  Deze route kun je dagelijks lopen

  terschelling

  Ga op pad met de kinderen en ontdek overal kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!

 • Wandeling Eendenkooi van Spang

  26 augustus 2017 / Zaterdag

  texel

  Verscholen in het kooibos aan de oostzijde van Texel ligt de Eendenkooi van Spang. Wandel op eigen gelegenheid door de eendenkooi. In het hoogseizoen is de eendenkooi op zaterdagen gratis te bezoeken.

 • Vogelherkenningsexcursie Texel

  26 augustus 2017 / Iedere woensdag en zaterdag

  texel

  Onder leiding van één van onze gidsen bezoek je lopend een aantal vogelrijke gebieden op de noordkop van Texel. Voor kenners, beginners, families en kinderen. Tijdens de excursies leer je de vogels herkennen aan uiterlijk en geluid.

 • Swarovski Vogelherkenningsexcursie XL

  26 augustus 2017 / Drie uur op pad!

  texel

  Met deze vogelherkenningsexcursie XL gaat u maar liefst drie uur op pad. Onder leiding van één van onze deskundige en enthousiaste gidsen bezoekt u één of meerdere vogelrijke gebieden op Texel.

 • Wandeling kwelder De Schorren

  26 augustus 2017

  texel

  Wandel mee over kwelder De Schorren vol vogels en bijzondere planten naar het uitgestrekte wad.

 • Wadlopen van Friesland naar Eilanderbult

  26 augustus 2017 / Vrijdag of zaterdag

  friesland

  Ga mee wadlopen van Friesland naar Eilanderbult! Deze zwerftocht over het wad tussen de Engelsmanplaat en Schiermonnikoog heeft een educatief karakter en gaat vooral over harde zandbodem en hoge zandplaten, doorsneden met geulen en prielen.

 • Wad-excursie Terschelling

  26 augustus 2017 / Wisselende tijden

  terschelling

  Ga met een van onze gidsen mee op wad-excursie bij Terschelling en ontdek de vele verrassingen van het dieren- en plantenrijk in dit uitgestrekte natuurgebied!

 • Poëzietocht Terschelling

  27 augustus 2017 / dinsdag, donderdag of zondag

  terschelling

  Poëzietocht Terschelling: een ontspannen wandeling door de natuur, afgewisseld met poëzievoordracht. Dichter en natuurliefhebber Ruud Knier vertelt op boeiende wijze wetenswaardigheden over de flora en fauna van het eiland.

 • Struinen met de boswachter door de zoute kreken van De Slufter

  27 augustus 2017 / Meerdere keren per maand

  texel

  Luister naar de verhalen van de boswachter van Staatsbosbeheer tijdens deze wandeling. Buiten de gebaande paden beleef je de natuur net weer anders.

 • Kabouterpad Lauwersmeer

  27 augustus 2017 / Zondag van 11.00 - 17.00 uur

  groningen

  Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. Ontdek het zelf!

 • Vogelwandeling Zuidkant Texel

  27 augustus 2017 / Zondag, 10.00 uur

  texel

  U bezoekt lopend vogelrijke gebieden aan de zuidkant van Texel. Zo zijn de Horsmeertjes, Geulplas en de Mokbaai erg mooie, vogelrijke gebieden. Voor jong en oud en vooral gericht op het leren herkennen van vogels.

 • Wad-excursie Terschelling

  28 augustus 2017 / Wisselende tijden

  terschelling

  Ga met een van onze gidsen mee op wad-excursie bij Terschelling en ontdek de vele verrassingen van het dieren- en plantenrijk in dit uitgestrekte natuurgebied!

 • Bijenstation Schiermonnikoog

  28 augustus 2017 / 11.30 tot 12.30 uur

  schiermonnikoog

  Leer alles over het leven en de teelt van de zachtaardige Carnicabij die wordt geteeld op Schiermonnikoog.

 • Avondwandeling door De Slufter

  28 augustus 2017 / Wekelijks

  texel

  Beleef de overgang van dag naar nacht tijdens de schemertochten van Staatsbosbeheer. Ervaar de toenemende rust bij de nadering van de schemering. De zon zakt steeds verder achter de kim. Komt de natuur nu tot rust of juist tot leven?

 • Op pad met de vee-verzorger op Vlieland

  28 augustus 2017 / 14.00 uur

  vlieland

  Neem eens een kijkje achter de schermen van de boswachter van Vlieland. Hij zorgt voor de natuur én is vee-verzorger! In klein gezelschap rijd je langs alle natuurgebieden waar Nederlandse landgeiten, Schotse Hooglanders en Soayschapen grazen.

 • Wadexcursie Texel

  Dagelijks in juli en augustus

  texel

  Ervaar de weidsheid van het wad. Voel en ruik het slik. Ontdek het rijke bodemleven. Beleef de Waddenzee en krijg het unieke gevoel van het lopen over de bodem van de zee!

 • Huifkartocht Vlieland

  29 augustus 2017 / Iedere dinsdag in juli en augustus

  vlieland

  De huifkartocht gaat naar Lange Paal, daar stappen we uit voor een 'Aardewandeling'. Dat is een bijzondere wandelexcursie, waarbij je het bos op een unieke manier beleeft met handen, ogen, neus en oren.

 • Zeehondenrondvaart Terschelling

  Reserveren op een dag en tijdstip dat het jóu past!

  terschelling

  Op een zeehondenrondvaart om Terschelling met 99% zeehondengarantie en dan ook nog op een afstand waar je geen verrekijker voor nodig hebt! (Talisman Terschelling)

 • Vogelsafari Texel met Klaas de Jong

  29 augustus 2017 / Halve dag

  texel

  Vogelsafari Texel: tijdens deze ochtend ga je op vogelsafari met Klaas de Jong. Hij laat je graag de mooiste plekken van het eiland zien. Van de zenuwachtige steltlopers die zich klaarmaken voor vertrek tot het uitvliegen van de jonge kiekendieven.

 • Poëzietocht Terschelling

  29 augustus 2017 / dinsdag, donderdag of zondag

  terschelling

  Poëzietocht Terschelling: een ontspannen wandeling door de natuur, afgewisseld met poëzievoordracht. Dichter en natuurliefhebber Ruud Knier vertelt op boeiende wijze wetenswaardigheden over de flora en fauna van het eiland.

 • Excursie Kroonspolder Vlieland

  29 augustus 2017 / dinsdag/zaterdag

  vlieland

  Stap in de wondere wereld van vogels en planten op een bijzonder stukje Vlieland, ga mee met de excursie Kroonspolder!

 • Op pad met de vee-verzorger op Vlieland

  30 augustus 2017 / 14.00 uur

  vlieland

  Neem eens een kijkje achter de schermen van de boswachter van Vlieland. Hij zorgt voor de natuur én is vee-verzorger! In klein gezelschap rijd je langs alle natuurgebieden waar Nederlandse landgeiten, Schotse Hooglanders en Soayschapen grazen.

 • Vogelherkenningsexcursie Texel

  30 augustus 2017 / Iedere woensdag en zaterdag

  texel

  Onder leiding van één van onze gidsen bezoek je lopend een aantal vogelrijke gebieden op de noordkop van Texel. Voor kenners, beginners, families en kinderen. Tijdens de excursies leer je de vogels herkennen aan uiterlijk en geluid.

 • Struinen met de boswachter langs Mokbaai en De Geul

  30 augustus 2017 / Meerdere keren per maand

  texel

  In dit afwisselende landschap van duinen, valleien en de Mokbaai kun je vaak genieten van typisch Hollandse wolkenluchten. Ga mee met de boswachter; buiten de gebaande paden beleef je de natuur net weer anders.

 • Vogelsafari Texel met Klaas de Jong

  30 augustus 2017 / Halve dag

  texel

  Vogelsafari Texel: tijdens deze ochtend ga je op vogelsafari met Klaas de Jong. Hij laat je graag de mooiste plekken van het eiland zien. Van de zenuwachtige steltlopers die zich klaarmaken voor vertrek tot het uitvliegen van de jonge kiekendieven.

 • Wandeling kwelder De Schorren

  30 augustus 2017

  texel

  Wandel mee over kwelder De Schorren vol vogels en bijzondere planten naar het uitgestrekte wad.

 • Wad-excursie Terschelling

  30 augustus 2017 / Wisselende tijden

  terschelling

  Ga met een van onze gidsen mee op wad-excursie bij Terschelling en ontdek de vele verrassingen van het dieren- en plantenrijk in dit uitgestrekte natuurgebied!

 • Poëzietocht Terschelling

  31 augustus 2017 / dinsdag, donderdag of zondag

  terschelling

  Poëzietocht Terschelling: een ontspannen wandeling door de natuur, afgewisseld met poëzievoordracht. Dichter en natuurliefhebber Ruud Knier vertelt op boeiende wijze wetenswaardigheden over de flora en fauna van het eiland.

 • Op zoek naar De Grote Vijf met de kano

  31 augustus 2017 / Regelmatig in juli en augustus

  terschelling

  Ga eens op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland. Op diverse locaties kun je op zoek naar reeën, edelherten, wilde zwijnen, bevers en zeehonden. Nu ook op Terschelling!

 • Into The Great Wide Open 2017

  31 augustus 2017 / 31 augustus t/m 3 september (voorverkoop vanaf 21 januari)

  vlieland

  Het meest intieme popfestival van Nederland met de natuur van Vlieland als decor. Wees er vroeg bij want er zijn maar een beperkt aantal toegangskaarten en het is elk jaar snel uitverkocht.

 • Geheimen van de nacht op Texel

  31 augustus 2017 / Op donderdag in juli en augustus

  texel

  Nachtwandeling Texel: beleef de avondschemering en de nachtelijke duisternis in het duin. De ontmoeting met de duisternis en de stilte staat centraal. De boswachter laat je het Texelse nachtleven op een andere manier beleven.

 • Vogelsafari met Klaas de Jong

  31 augustus 2017 / Hele dag

  texel

  Tijdens deze volle dag Vogelsafari laat Klaas je het mooiste van het eiland zien. Van de zenuwachtige steltlopers die zich klaarmaken voor vertrek, tot het uitvliegen van de jonge kiekendieven.

 • Wad-excursie Terschelling

  31 augustus 2017 / Wisselende tijden

  terschelling

  Ga met een van onze gidsen mee op wad-excursie bij Terschelling en ontdek de vele verrassingen van het dieren- en plantenrijk in dit uitgestrekte natuurgebied!

 • Sleepnet excursie Texel

  Bijna dagelijks in juli en augustus, data op de website

  texel

  Zeesterren, garnalen en krabben: de Noordzee zit er vol mee. Ontdek wat er leeft aan de rand van het Noordzeestrand en ga mee op sleepnet excursie! Iedereen kan vanaf het strand meehelpen met het voortslepen van het net.

 • Swarovski Vogelherkenningsexcursie XL

  31 augustus 2017 / Drie uur op pad!

  texel

  Met deze vogelherkenningsexcursie XL gaat u maar liefst drie uur op pad. Onder leiding van één van onze deskundige en enthousiaste gidsen bezoekt u één of meerdere vogelrijke gebieden op Texel.

 • Bijenstation Schiermonnikoog

  31 augustus 2017 / 11.30 tot 12.30 uur

  schiermonnikoog

  Leer alles over het leven en de teelt van de zachtaardige Carnicabij die wordt geteeld op Schiermonnikoog.

 • Rondvaart vanaf Schiermonnikoog

  31 augustus 2017 / Donderdag in juli en augustus

  schiermonnikoog

  Vanuit de haven van het eiland Schiermonnikoog vertrekt de rondvaart. Vlak voor laag water vaart de boot uit vanaf de veerdam bij de veersteiger om tussen de zandbanken door te varen.

alles tonen

Geef wadvogels rust

Op stap met een kaart op zak

Bekijk de mooiste wandel- en fietsroutes op de interactieve kaart. Zo ontdek je de waddennatuur op zijn mooist. Verken de vogelboulevard op Texel of de buitendijkse gebieden van Friesland.

Bekijk wandel- en fietsroutes op de interactieve kaart

Lees meer over vogels kijken in het waddengebied