Zeehonden kijken op de Robbenbank

De Robbenbank bevindt zich in het zeegat tussen Ameland en Terschelling en wordt druk bevolkt door gewone waddenzeehonden maar ook door een kleinere groep grijze zeehonden. Er zijn bij hoog -en laagwater altijd robben te zien. Vergeet je camera niet!

Bij hoog water zie je de dieren vissen en komen ze soms boven met een vis in de bek. Een volwassen zeehond eet zo’n 5 tot 7 kilo vis per dag, tijdens de jacht kunnen zij snelheden van wel 40 km per uur halen. Bij laag water rusten en zonnen ze massaal op de zandbank. Alleen de jonkies poedelen en spelen dan nog in het water. Het gezichtsvermogen van de zeehond is beperkt maar het gehoor is daarentegen heel goed ontwikkeld.

Wij willen u graag op verantwoorde wijze met de zeehond kennis laten maken en op deze manier bijdragen aan een extra stukje bewustwording van de natuur waar wij als mens ook deel van uitmaken.

Zeehondentocht Robbenbank

Aan boord van ‘de Zeehond’

Het passagiersschip ‘Zeehond’ heeft een ruime en warm aangeklede salon waar een gemoedelijke sfeer heerst en waar je ook bij minder mooi weer door de grote panoramaruiten vanaf iedere plaats een riant uitzicht over het wad hebt. Het royale zonnedek is afsluitbaar door middel van een schuifdak waardoor je ook met slechte weersomstandigheden comfortabel buiten kunt zijn. De Zeehond is een kindvriendelijke boot door de geheel dichte omheining rondom het schip en de aanwezigheid van een speelzaal voor de kleintjes. Na het bezoek aan het Robbeneiland wordt deze geopend en is er voor ieder kind een kleurplaat van de boot beschikbaar.

Praktische informatie – Robbenbank zeehondentocht met ‘de Zeehond’

Kijk voor actuele informatie en data op www.robbentochten.com of neem contact op: 0519-554600 – info@robbentochten.com.
Vertrekpunt: veerbootsteiger te Nes, de boot heet ‘De Zeehond’.
Honden: Het meenemen van honden (in alle soorten en maten), mits aangelijnd, is toegestaan én gratis. Vers water is altijd voorhanden.

Aan boord van ‘de Robbenboot’

Ook op de ‘Robbenboot’ kun je genieten van tochten naar de Robbenbank. De Robbenboot is speciaal voor het Wad ontworpen. Dit betekent dat het stabiele schip bij laag water in geulen kan varen, die je dichtbij de zeehonden en wadvogels brengen. De boot heeft een topdek, met een grandioos uitzicht over zee en eiland. Op deze kindvriendelijke boot is er een zonnedek met loungesets, waar altijd wel een plekje uit de wind te vinden is. Verder zijn er nog een bar en cafetaria. In de twee salons zit je aan tafels met daarin een kaart van het Wad, zodat je de reis precies kan volgen. En speciaal voor kinderen is er een speelhoek aan boord. Kortom een comfortabele boot die van alle gemakken is voorzien.

Praktische informatie – Robbenbank zeehondentocht met ‘de Robbenboot’

Kijk voor actuele informatie en data op www.robbenboot.nl.
Vertrekpunt: Veerbootsteiger (eerste rondvaartboot aan je rechterhand).

Vogels kijken

En vanaf zo’n boot is het natuurlijk ook fantastisch vogels kijken! Neem dus je verrekijker mee en download de gratis App Wadvogels, zodat je ze makkelijk op naam kunt brengen! Zo geniet je nog meer van de tocht!