Wandeling kwelder De Schorren

Op De Schorren wemelt het van het leven. Het is de ideale babykamer voor lepelaars, meeuwen en eidereenden. Hazen hupsen vrolijk tussen de bloeiende lamsoor en zeeaster. Ga mee op expeditie met de boswachter in verboden gebied.

De Schorren is een natuurgebied van Natuurmonumenten aan de oostkant van Waddeneiland Texel. Je maakt een wandeling over het wad en door de kreken en krijgt uitleg over alles wat op en in het wad leeft. Op de kwelders wordt verteld over vele zoutminnende planten zoals zeekraal, zeeaster en lamsoor. Hoe overleven zij met al dat zout? Waarom staan er bij hoog water duizenden vogels op de kwelders te rusten? Waarom broeden er lepelaars op De Schorren? (en overwinteren ze in Afrika?). Een boswachter van Natuurmonumenten zal het je allemaal vertellen!

Lepelaarkolonie

Op weg naar de lepelaarkolonie, loop je tussen heerlijk geurende zeealsem en laat de boswachter je de kruidige planten proeven. Doorkruis kronkelende kreken en struin naar het Wad. Op het eerste gezicht lijkt het wad een levenloze zandvlakte, maar het tegendeel wordt bewezen. Net als al die duizenden wadvogels ga je op zoek naar kleine friemelbeestjes en lange wadpieren. We vissen kleine garnaaltjes uit het zoute water en bekijken het waddenbuffet van dichtbij.

Lepelaar De Schorren

Foto Lepelaar – Yves Adams – www.vildaphoto.net

Praktische informatie – Wandeling De Schorren

Aanmelden: meld je aan voor wandeling De Schorren op de website van Natuurmonumenten.

Let op!! We vertrekken op de aangegeven tijd vanaf het startpunt bij het hek aan de zuidkant van De Schorren. Dit is 20 minuten lopen vanaf de parkeerplaats in de bocht van de Lancasterdijk en de Stuifweg. Wees op tijd! De expeditie kan niet worden uitgesteld i.v.m. het opkomende water.

Kosten: volwassene € 8,- (leden € 7,-), kind t/m 12 € 7,- (leden € 4,-).

Handig om te weten

  • De absolute minimumleeftijd voor deelname is 8 jaar!
  • Duur van de ontdekkingstocht is 2,5 uur.
  • Trek hoge en goed passende laarzen of oude gympjes aan! We lopen door het wad, schoenen worden hier heel vies!
  • Neem je verrekijker mee, hiermee breng je de vogels dichtbij.
  • Heb je een dure camera met grote lens? Besef je dat we een ruig en soms glad gebied in gaan. Het meenemen van dure apparatuur is geheel op eigen risico.

 

Helaas, er zijn geen aankomende data.