Wadlopen van Friesland naar Eilanderbult

Ga mee wadlopen van Friesland naar Eilanderbult, want dat is leuk en leerzaam! Deze zwerftocht over het wad tussen de Engelsmanplaat en Schiermonnikoog heeft een educatief karakter. Je loopt vooral over harde zandbodem en hoge zandplaten, doorsneden met geulen en prielen.

De tocht is ongeveer 7 km lang en duurt plusminus 2½ uur. De tocht is te zwaar voor echt jonge kinderen, dus de minimum leeftijd is 10 jaar. Deze tocht is vooral geschikt om kennis te maken met het mooie waddengebied. Het is geen vogelexcursie, maar de kans is natuurlijk wel erg groot dat je mooie vogels tegenkomt! Kijk op deze gratis Vogelkaart van de Friese Waddenkust wat je allemaal kunt verwachten.

Wadlopen van Friesland

Praktische informatie – Wadlopen van Friesland naar Eilanderbult

Meer informatie en reserveren: bij Wadloopcentrum Fryslân.
Afstand: 7 kilometer.
Duur: 2:30 uur.
Kosten: € 12,-.

Het verzamelpunt voor de wadlooptochten naar de Eilanderbult is in café De Kalkman te Wierum. Hier kun je je melden bij de gidsen van het Wadloopcentrum  en ontvang je je deelnemerskaart. Na het verzamelen vertrek je met eigen auto’s naar de startplaats. Daar is altijd voldoende parkeerplaats aanwezig. En dan kan de wandeling gaan beginnen!

Café De Kalkman
Dykstrjitte 2
9141 TJ  WIERUM
0519-159351

Wadloopcentrum Fryslân

Bij Wadloopcentrum Fryslân  kun je tevens informatie inwinnen voor heel veel anderen wadlooptochten van Friesland naar verschillende bestemmingen. Bijvoorbeeld naar Ameland, Engelsmansplaat, Schiermonnikoog, Simonszand, Rottumeroog, Terschelling, Texel en nog veel meer. De tochten verschillen in lengte en niveau, dus er is voor elk wat wils. Er zijn ook wadlooptochten op maat, voor bijvoorbeeld bedrijven, scholen, families enzovoort. Heb interesse in zo’n wandeling met een besloten groep? Bel dan even om informatie in te winnen.