Wadexcursie Texel

Wadexcursie: een wandeling door vlak en modderig wad, waar u tot over uw enkels inzakt! U krijgt uitleg over de natuur van de Waddenzee en de invloed van de getijdenbeweging. Wat maakt het waddengebied zo bijzonder dat het is uitgeroepen tot Werelderfgoed?

Ervaar de weidsheid van het wad. Voel en ruik het slik. Ontdek het rijke bodemleven. Beleef de Waddenzee en krijg het unieke gevoel van het lopen over de bodem van de zee! Ooit op de bodem van de Waddenzee gelopen? Twee keer per dag valt de Waddenzee droog en heb je de kans om er te lopen. Ga met een van onze gidsen mee op wadexcursie en ontdek de vele verrassingen van het dieren- en plantenrijk in dit uitgestrekte natuurgebied. Een wadexcursie duurt ongeveer 2 uur en is geschikt voor jong en oud (v.a. 7 jaar). We maken geen uitgebreide wandeling, maar stoppen op verschillende plekken waar de gids uitleg geeft over het wad, het getij en andere bijzonderheden. Uiteraard gaan we met een greep en een schepnetje op zoek naar dieren.

Wadexcursie

Praktische informatie – Wadexcursie Texel

Boeken: 06-23818273 of Ecomare
Duur: 1,5 tot 2 uur
Prijs: Volwassenen € 9,50, kinderen t/m 12 jaar € 6,50
Locatie: Dijkmonument bij De Cocksdorp

Extra info over beginpunt: Door De Cocksdorp via de Kikkertstraat naar de dijk rijden, bij de dijk rechtsaf (Stengweg), na ca 200 meter zijweg naar links, de dijk op. Verzamelen op de dijk bij het dijkmonument in de vorm van een bliksemschicht.

Voorwaarden – Wadexcursie Texel

  • Geen honden, geen buggy’s, geen kinderen in draag/rugzak.
  • Leeftijd vanaf 7 jaar, goed ter been zijnde.
  • In het voor- en najaar zijn goedpassende, strak(!)zittende, laarzen noodzakelijk! In de zomer zijn goedpassende, strak(!)zittende, laarzen of oude gymschoenen met sokken, of surfschoentjes noodzakelijk! Kinderlaarzen alleen mogelijk als ze tot de knie reiken!
  • Op het wad is het vaak kouder dan op het land, daarom is het raadzaam een extra jas of trui mee te nemen.

NB De gids kan in geval van bv dreigend onweer besluiten om de excursie niet door te laten gaan.