Wadexcursie Buren Ameland

Doe laarzen of gymschoenen aan en ga mee de dijk over voor een ‘Wadexcursie Buren Ameland’. Wie op Ameland is mag eigenlijk niet weggaan zonder over het Wad te hebben gelopen. Graaf dus mee in de wadbodem en ontdek de dieren die hierin leven. Onderga de ruimte en schoonheid van een uniek natuurgebied.

Het Natuurcentrum organiseert excursies waarbij het ontstaan, het beheer, de bedreigingen en de enorme natuurwaarden van het waddengebied centraal staan. Maar dat is niet het enige, onderweg kun je natuurlijk naar de fantastische vogels kijken die hier foerageren. Je vind alle vogels van Ameland op deze gratis Vogelkaart van Ameland.

Enkele voorbeelden van excursies

Geef je nu op voor één van de wadtochten. Hieronder enkele voorbeelden, maar de excursie kunnen variëren.

Excursie Wat is Wad?

Laarzen of gymschoenen  aan en de dijk over: wie op Ameland is mag eigenlijk niet weggaan zonder even over het Wad te hebben gelopen. Het Natuurcentrum organiseert hier excursies waarbij het ontstaan, het beheer, de bedreigingen en de enorme natuurwaarden van het waddengebied centraal staan. Graaf eens mee in de waddenbodem en ontdek welke rijkdom aan dierlijk leven zich hierin bevindt. Kijk eens naar de vogels die hier foerageren.

Excursie Noordzeestrand

Het strand… is dat niet om te zonnen? Ja, maar er is veel meer te zien. Wat allemaal? Dat wordt duidelijk tijdens de excursies die het Natuurcentrum op het strand van Ameland organiseert. De natuur van het strand en de zee oever krijgt aandacht. Maar ook al die bijzondere vondsten die je kunt doen langs de vloedlijn: weekdieren, schelpdieren, kwallen en zeesterren maar ook… shampooflessen uit China.

wadexcursie Buren Ameland

Excursie Oerd

Een van de mooiste duingebieden van Ameland is het Oerd. Het biedt een zeer afwisselend duinlandschap, met hoge toppen en laaggelegen duinvalleien. Door het Oerd organiseert het Natuurcentrum een wandeling waarbij u kennis maakt met de fauna – broedvogels als de Zilvermeeuw, de Eidereend, de Tapuit en de Graspieper – en de flora – de prachtige duinvegetatie waar in het voorjaar zelfs de orchideeen bloeien.

Excursie Korren aan het strand

Garnalen, krabben, platvissen, kwallen, zandspieringen, heremietkreeften en zeesterren… ze horen bij de vangst die je doet als je met een ‘kor’ langs het strand gaat. Zo’n ‘kor’ is een visnet dat rond het eiland door vissersvaartuigen wordt gebruikt. Het Natuurcentrum heeft een kleine kor gemaakt die op ingenieuze wijze vanaf het strand het water wordt ingetrokken. Vooral tijdens de tweede helft van de zomer worden hiermee bijzondere vangsten gedaan. Van die vangsten wordt tijdens de excursie op het strand een aquarium gemaakt, dat een boeiend beeld levert van het leven vlakbij de Amelander kust.

Praktische informatie –  ‘Wadexcursie Buren Ameland’

Informatie en boekingen: Natuurcentrum Ameland: 0519-542737 of amelandermusea@planet.nl.
Duur: 1,5 uur.
Maximale groepsgrootte: 25 personen.

Een eigen gids mee voor een wadtocht? Dat kan ook! En natuurlijk zijn er ook programma’s op maat mogelijk voor uw groep. Doe navraag bij het Natuurcentrum.