Wadexcursie Ameland

Een Wadexcursie Ameland mag je eigenlijk niet missen als je op Ameland bent. Het wad is een betoverend stukje natuur, schitterend op elke moment van de dag. Of je nu ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds tegen de schemering het wad op gaat, het is steeds weer anders en steeds weer uniek. Graaf mee in de Waddenbodem en ontdek de dieren die hierin leven.

Maak met het Natuurcentrum Ameland een Waddentocht of Wadexcursie door het Waddenwerelderfgoed. Dat is genieten, beleven en ontdekken.
Wie op Ameland is moet eigenlijk het Wad op, een schitterend stuk natuur dat niet voor niets de status van Werelderfgoed heeft.
Onder begeleiding van een ervaren Wad-gids ontdekken we alle wonderen die het Waddengebied herbergt. De weidsheid en puurheid is indrukwekkend en overweldigend. Onderweg wordt uitleg gegeven wat er allemaal in de Waddenbodem te vinden is. Van kleine platvisjes tot wad-pieren, je komt het allemaal tegen.

Ga ook mee met één van de georganiseerde Waddentochten. Trek laarzen of oude dichte schoenen aan (verplicht, in verband met de scherpe oesters op het wad) en geniet van al het moois dat het Waddengebied herbergt.

wadexcursie Ameland

Praktische Informatie – Wadexcursie Ameland

Er worden bijna dagelijks Wadexcursies georganiseerd, meer informatie staat op de website van de Amelander Musea.

Als groep kun je een eigen gids boeken, datum en tijd worden dan in overleg gepland en zijn afhankelijk van het getij. Meer weten? 0519-542737

Tarieven

Individuele deelname:
Volwassenen € 6,50 per persoon
Kinderen (5 t/m 12 jaar) € 4,25 per persoon

Inhuren eigen (groep) gids
Door de week € 68,50 per uur
Weekend € 89,50 per uur

Schoolgroepen € 75,50 per groep van maximaal 30 personen inclusief begeleiding.

Aanmelden kan telefonisch: 0519-542737 of per e-email: amelandermusea@planet.nl.