Waddenzee Werelderfgoed-weken

De Waddenvereniging bestaat al meer dan 50 jaar. Hoogtepunt in het werk van de Waddenvereniging is de benoeming door Unesco van de Duitse en Nederlandse Waddenzee als Werelderfgoed in 2009. In 2014 kreeg ook het Deense deel deze status. Dit vieren we jaarlijks tijdens de Waddenzee Werelderfgoed-weken.

De Waddenzee is het enige natuurgebied in Nederland dat deze bijzondere status draagt. Wat de Wadden nou zo uniek maken, ervaar je het beste tijdens een bezoek aan het gebied. Sinds 2013 organiseert de Waddenvereniging daarom de Waddenzee Werelderfgoed-weken. Deze excursies rond het thema Werelderfgoed Waddenzee bieden we aan samen met betrokken ondernemers uit het gebied. Hiermee willen we door het gebruiken van de werelderfgoed-status een positieve impuls geven aan de natuurbeleving én aan de lokale economie.

Waddenzee Werelderfgoed-weken dwergstern

Praktische informatie – Waddenzee Werelderfgoed-weken

Tijdens deze weken zijn er allerlei bijzondere activiteiten op verschillende eilanden en langs de Waddenkust. Wat denk je van Zoet-Zout Varen, een Vallende Sterrentocht of een stevige slibtocht? Je vindt alle activiteiten, met data, tijden, locatie en andere details op de website van de Waddenvereniging.