Vrijwilligerswerk in de duinen

Boswachters van Natuurmonumenten zijn op zoek naar vrijwilligers om te helpen bij onderhoud in Nationaal Park Schiermonnikoog. Kom jij ons team versterken?

Vrijwilligerswerk Schiermonnikoog

Dichtgegroeide duinen

De afgelopen jaren zijn de duinen op Schiermonnikoog steeds verder gaan dichtgroeien met duindoorns, elzen, meidoorns en berken. Daardoor stuiven de duinen op Schiermonnikoog steeds minder. De konijnen die de duinen altijd begraasden zijn door dodelijke ziekten vrijwel verdwenen. Ook zit er tegenwoordig veel stikstof in de lucht waardoor zaailingen nog harder groeien. Daardoor krijgt de oorspronkelijke duinflora het steeds moeilijker en wordt met uitsterven bedreigd.

Vrijwilligers van Natuurmonumenten

Eén ochtend per maand helpen vrijwilligers van Natuurmonumenten met duinonderhoud.  Vrijwilligers trekken zaailingen uit de grond om te voorkomen dat de duinvalleien dichtgroeien met struiken en boompjes. Het verwijderen van zaailingen is monnikenwerk en intensiever dan je het zou verwachten. Maar iedereen werkt op zijn eigen tempo en ook als je het fysiek niet aan kunt is er genoeg nuttigs te doen. Ben je op bezoek op het eiland en wil je ons helpen met duinonderhoud dan ben je van harte welkom!

Praktische informatie – Vrijwilligerswerk Schiermonnikoog

Aanmelden: Aanmelden kan op de website van Natuurmonumenten.
Tijden: 09:00 tot 12:00 uur
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum SchiermonnikoogTorenstreek 20, 9166 ZP Schiermonnikoog
Wie: Volwassenen
Kosten: Gratis
Honden zijn niet toegestaan

  • De boswachter zorgt voor koffie/thee en koek.
  • Trek wandelschoenen of laarzen aan.
  • Controleer jezelf op teken na een bezoek aan de natuur.

Helaas, er zijn geen aankomende data.