Vogelsafari met Klaas de Jong

Klaas de Jong (winnaar van het programma In de ban van de Condor) laat je tijdens deze hele dag Vogelsafari de mooiste vogels van het eiland zien. Van de zenuwachtige steltlopers die zich klaarmaken voor vertrek, tot het uitvliegen van de jonge kiekendieven. En van de sympathiek-kijkende stormmeeuw tot de fascinerende groenpootruiter. Stap jij ook in de safaribus van Klaas?

Van oudsher is Texel het Vogeleiland bij uitstek. Jaarrond komen er bijna 300 verschillende soorten op het eiland en elk seizoen heeft zijn eigen specialiteiten. Tijdens de dag bezoek je een paar prachtige natuurgebieden op het grootste waddeneiland en maak je kennis met vogels van diverse pluimage. Daarnaast leer je hoe je de verschillende soorten uit elkaar kunt houden.

Vogelsafari

Klaas vertelt gepassioneerd over alles wat vliegt en terwijl je met een mooie verrekijker om je nek midden in de natuur de vogels observeert, hoor je fantastische verhalen over het reilen en zeilen in de vogelwereld. Op sommige plekken stappen we alleen even uit de bus, op andere plekken maken we een wandeling van een half of een heel uur. Je wordt opgehaald door de safaribus vanaf je Texelse vakantieadres of vanaf de boot. Dat laatste maakt een dagje Texel erg aantrekkelijk, want je kunt al voor €2,50 de overtocht naar het eiland maken.

Texelse maaltijd

Op een sfeervol uitkijkpunt drinken we koffie of thee met een koek erbij, terwijl we met de telescoop de vogels van heel dichtbij kunnen bestuderen. Rond lunchtijd zoeken we een geschikte locatie om een veldlunch te gebruiken. Deze geheel biologische en Texelse maaltijd wordt door een Texelse cateraar verzorgd. In de middag maken we nog een mooie wandeling en zoeken we op diverse plekken meer vogels. Al met al wordt het een gezellige en leerzame dag!

Op pad met Klaas

Klaas de Jong organiseert ook Vogelsafari’s op Texel van een halve dag, en Vogelwandelingen van 2 uur.

Vogelsafari

Praktische informatie – Vogelsafari Klaas

  • Prijs:  €95 (volwassenen), €85,- (kinderen t/m 8 jaar).
  • Vertrekpunt: Klaas haalt je op van de boot of van je vakantieadres op Texel.
  • Tijden: de safaribus vertrekt om 8:30 uur vanuit De Cocksdorp en neemt de meest logische route langs alle deelnemers. In de regel wordt iedereen voor 9 uur opgehaald. Na vieren wordt iedereen weer thuisgebracht.
  • Tip: doe wandelschoenen en goede kleding voor de tijd van het jaar aan. Houd er rekening mee dat het in het open veld en zeker aan zee net iets kouder is dan in de gebouwde omgeving (laagjes!). Neem eventueel regenkleding mee, al maken we bij veel regen geen lange wandelingen.
  • Aanmelden: aanmeldingen kun je doorgeven via info@vogelsoptexel.nl. Bij minder dan 2 deelnemers gaat de safari niet door.
  • Kijk voor meer informatie op www.vogelsoptexel.nl.

De safari’s worden verschillende keren per week georganiseerd en je kunt altijd een aanvraag doen voor een safari op de dag van jouw keuze.

Helaas, er zijn geen aankomende data.