Swarovski Vogelherkenningsexcursie XL

Met deze vogelherkenningsexcursie XL ga je maar liefst drie uur op pad. Met een deskundige en enthousiaste gids bezoek je één of meerdere vogelrijke gebieden op Texel. Texel is de gemeente met de meeste verschillende vogelsoorten binnen haar grenzen. In sommige periodes worden er meer dan 150 verschillende soorten per dag gezien.

Doel van deze excursie is om zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten op je gemak te bekijken. We nemen de tijd om de vogelsoorten afzonderlijk goed te herkennen en te bewonderen door verrekijker of telescoop. Ook wordt er gelet op de vogelgeluiden. Deze vogelexcursie XL is geschikt voor jong en oud. De excursie is vaak een wandelexcursie, maar soms wordt er ook gebruik gemaakt van de auto.

Geen excursie hetzelfde

Meestal rijden we met de auto naar een gebied om daar te gaan lopen. De route die door de gids gekozen wordt, is afhankelijk van het weer en het getijde (eb of vloed) buitendijks. Met opkomend water is het bijvoorbeeld interessant om de waddendijk te bezoeken, omdat de vogels door het opkomende water iets meer naar de dijk toekomen. Bij harde wind wordt er een route gezocht waar we zo min mogelijk last hebben van de wind. Een route door de duinen heeft dan vaak de voorkeur. Het leuke van vogels kijken is dat geen excursie hetzelfde is. Al ga je meerdere keren mee over dezelfde route, je ziet altijd weer andere vogelsoorten.

Lepelaar Shutterstock Vogelherkenningsexcursie XL

Praktische informatie – Vogelherkenningsexcursie XL

Maximaal aantal plaatsen: 12 deelnemers
Duur: 3 uur
Kosten: € 20,-
Starttijd: 09:00 uur
Startpunt: Vogelinformatiecentrum Texel
Aanmelden: via www.vogelexcursiestexel.nl of direct bij het Vogelinformatiecentrum
Taal: De gidsen spreken ook Duits en Engels

Inclusief koffie en thee
Honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan, helaas hebben die (ook aangelijnd) een verstorende invloed op de vogels die we dichterbij te zien krijgen.
Afhankelijk van het excursiegebied, is deze excursie prima geschikt voor minder validen. Mocht je twijfelen, neem dan gerust contact met ons op via de mail of telefoon.

Contactinformatie Vogelinformatiecentrum

Adres: Vogelinformatiecentrum Texel, Kikkertstraat 42, 1795 AE De Cocksdorp
Contact: +31 (0) 222316249, info@natuurdigitaal.nl
Openingstijden: maandag tot en met zaterdag – 10:00 tot 18:00 uur.

Verrekijkeruitleenpunt

Heb je de smaak te pakken na de excursie? Het Vogelinformatiecentrum is tevens verrekijkeruitleenpunt. Met een verrekijker geniet je nog meer van vogels, dus leen hier gratis (€50,- borg) een hele dag een kijker!

Komende event data

 • donderdag 22 oktober 2020
 • donderdag 29 oktober 2020
 • donderdag 5 november 2020
 • donderdag 12 november 2020
 • donderdag 19 november 2020
 • donderdag 26 november 2020
 • donderdag 3 december 2020
 • donderdag 10 december 2020
 • donderdag 17 december 2020
 • donderdag 24 december 2020
 • donderdag 31 december 2020