Vogelherkenningsexcursie Texel

Ga je mee met de Vogelherkenningsexcursie Texel? De tochten zijn geschikt voor kenners, beginners, families en kinderen. Ervaren gidsen geven informatie op alle niveaus en per excursie wordt bekeken waar op dat moment de meeste vogelsoorten zitten. Tijdens de excursies leer je de vogels herkennen aan hun uiterlijk én geluid.

Vogelherkenningsexcursie Texel

Iedere woensdag en zaterdag wordt er een Vogelherkenningsexcursie georganiseerd. Onder leiding van één van onze gidsen bezoek je lopend een aantal vogelrijke gebieden op de noordkop van Texel. Zo zijn het wad en de omgeving van Utopia favoriete plekken om de steltlopers en meeuwen te leren herkennen. Dorpzicht en Zeeburg zijn prima locaties voor ganzen en diverse zang- en poldervogels. De Eierlandsche duinen zijn tenslotte een goede plek om de velduil en andere duinvogels te ontmoeten. Ook is het rondje om de Robbenjager voor menigeen favoriet.

Vogelinformatiecentrum Texel

Weer en getijde

De route die door de gids wordt gekozen is afhankelijk van het weer en het getijde (eb of vloed) buitendijks. Met opkomend water is het bijvoorbeeld interessant om de waddendijk te bezoeken. Vogels komen daar namelijk door het opkomende water iets meer naartoe. Bij harde wind wordt er een route gezocht waar je zo min mogelijk last hebt van de wind, bijvoorbeeld door de duinen. Het leuke van vogels kijken is, dat geen excursie hetzelfde is. Al ga je meerdere keren mee over de zelfde route, je ziet altijd weer andere vogels en ieder tocht is uniek!

Tips

  • De tochten zijn geschikt voor jong en oud en zijn vooral gericht op het leren herkennen van vogels. Je leert hoe de verschillende vogelsoorten op uiterlijk en geluid te herkennen zijn.
  • Je gaat in principe wandelen, maar de gids zal mogelijk een beroep op de deelnemers doen om met een paar auto’s naar een andere locatie te rijden. Daar zal de wandeling dan starten.
  • Mocht je zelf een verrekijker hebben, dan is het handig deze mee te nemen. Anders  krijg je er een in bruikleen.

Vogelexcursie Texel

Praktische informatie – Vogelherkenningsexcursie Texel

Max. aantal plaatsen: 15 deelnemers
Duur: 2 uur
Starttijd: 09:00 uur
Startpunt: Vogelinformatiecentrum Texel
Aanmelden: Aanmelden kan via www.vogelexcursiestexel.nl of direct bij het Vogelinformatiecentrum
Taal: De gidsen spreken ook Duits en Engels
Je krijgt gratis koffie en thee aangeboden.

Honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan, helaas hebben die (ook aangelijnd) een verstorende invloed op de vogels die we dichterbij te zien krijgen. Afhankelijk van het excursiegebied, is deze excursie prima geschikt voor minder validen. Mocht je twijfelen, neem dan gerust contact met ons op via de mail of telefoon.

Contactinformatie Vogelinformatiecentrum

Adres: Vogelinformatiecentrum Texel, Kikkertstraat 42, 1795 AE De Cocksdorp
Contact: +31 (0) 222316249, info@natuurdigitaal.nl
Openingstijden: maandag tot en met zaterdag, van 10:00 tot 18:00 uur.
Kijk voor actuele excursies en openingstijden op www.vogelexcursiestexel.nl.
Kijk voor meer informatie over het Vogelinformatiecentrum op www.vogelinformatiecentrum.nl.

Verrekijkeruitleenpunt

Heb je de smaak te pakken na de excursie? Het Vogelinformatiecentrum is tevens verrekijkeruitleenpunt. Met een verrekijker geniet je nog meer van vogels, dus leen hier gratis (€50,- borg) een hele dag een kijker!

Helaas, er zijn geen aankomende data.