Op pad met de vee-verzorger op Vlieland

Neem eens een kijkje achter de schermen van de boswachter van Vlieland. Dat is leuk, want hij zorgt voor de natuur én is vee-verzorger. In klein gezelschap rijd je langs alle natuurgebieden waar Nederlandse landgeiten, Schotse Hooglanders en Soayschapen grazen. De boswachter vertelt je over hun gedrag en laat je zien welke verzorging ze nodig hebben.

In het begrazings-gebied lopen de grazers van Staatsbosbeheer. Deze grazers -Schotse Hooglanders en Soay schapen- zorgen ervoor dat de begroeiing kort blijft. Het hele jaar lopen deze dieren buiten in het veld en één of tweemaal per week gaat de vee-verzorger een kijkje nemen of alles met de dieren in orde is. Of ze voldoende voedsel vinden, niet gewond zijn of andere medische zorg nodig hebben, hoe de onderlinge relaties zich ontwikkelen en ga zo maar door. Ook de geiten in bomenland doen goed werk, zij worden regelmatig bijgevoerd en van water voorzien. Wil je dit alles eens van dichtbij meemaken? Ga dan mee met de vee-verzorger.

Vee-verzorger Schotse Hooglander

Praktische informatie – Op pad met de vee-verzorger op Vlieland

Let op: minimaal 2 personen, maximaal 4 à 5 personen.
Aanvang: 14.00 uur.
Startpunt:  Informatiecentrum De Noordwester.
Meenemen: Deelnemersbewijs, eventueel een verrekijker.
Contact: aanmelden is verplicht en kan via de website van Informatiecentrum De Noordwester. Daar vind je ook de actuele prijzen. Adres: Dorpsstraat 150 in Vlieland, telefoon: 0562-451700 of neem contact op via info@denoordwester.nl.

Helaas, er zijn geen aankomende data.