Sleepnet excursie Texel

Zeesterren, garnalen en krabben: de Noordzee zit er vol mee. Tijdens de sleepnet excursie ontdek je dat zelf, nadat we met een hele groep het sleepnet hebben voortgetrokken. En natuurlijk bespreken we de vangst samen met een gids.

Ontdek wat er leeft aan de rand van het Noordzeestrand en ga mee op sleepnetexcursie! Iedereen kan vanaf het strand meehelpen met het voortslepen van het net. Na een trek van ongeveer 50 meter wordt het net het strand opgetrokken. Dan is het tijd om de vangst te bekijken! Heremietkreeftjes, allerlei soorten visjes, garnalen en krabben, soms inktvisjes, platvissen of zelfs een kleine haai! Het is altijd weer een verrassing wat in het net zit.

De gids benoemt alle dieren en vertelt hoe ze leven. Natuurlijk wordt de vangst na afloop weer in de zee teruggezet. Als er voldoende tijd is volgt er een tweede trek. Een leerzame excursie voor jong en oud!

In juli en augustus geven enthousiaste vrijwilligers van de WEX bijna dagelijks excursies op het wad en strand van Terschelling  en Texel.

sleepnet excursie Texel krab

Praktische informatie – Sleepnet excursie Texel

Tijd: wisselende tijden, te vinden in de agenda van de Waddenvereniging.
Aanmelden: via 06 23818273 of via de website van Ecomare, of bij de Waddenvereniging op Camping de Krim (kampeerplek KG 178).
Kosten: € 6,50 per persoon (t/m 3 jaar = gratis).
Start: De sleepnet excursie start op het Noordzeestrand bij paal 33.