November Wandelmaand Schiermonnikoog

November is uitgeroepen tot wandelmaand Schiermonnikoog! Iedere dag kun je een leuke themawandeling maken. Jas aan en de boot op! Op weg naar Schier deze winter!

Met warme jas en stevige wandelschoenen aan begint het uitwaaien pas echt! Schiermonnikoog heeft november namelijk uitgeroepen tot Wandelmaand. Want wandelen is de uitgelezen manier om te genieten van de pure, ruige schoonheid van het Nationaal Park Schiermonnikoog. Een maand vol leuke wandelingen & excursies, met en zonder gids, waarbij nauw wordt samengewerkt met Natuurmonumenten.

Praktische informatie – Wandelmaand Schiermonnikoog

Tijdens de hele maand november is er een uitgebreid programma van wandelingen rondom vier thema’s: Natuur, Culinair, Cultuurhistorie en Zelf op pad. Bevlogen eilander gidsen begeleiden deze bijzondere wandelingen. Iedere week komen alle thema’s aan bod, dus het maakt niet uit wanneer je komt. Als je lid bent van Natuurmonumenten krijg je ook nog eens korting op de meeste wandelingen! Wil je meer informatie, ga dan naar de website van de VVV van Schiermonnikoog.

Novembermaand wandelmaand schiermonnikoog

Thema’s van de Wandelmaand

Op pad met de boswachter
Ervaren gidsen van Natuurmonumenten nemen je mee de natuur in van het Nationaal Park Schiermonnikoog. Je gaat dan op zoek naar herfstvogels of bijzondere paddenstoelen.

Cultuurhistorisch wandelen
Eilander gidsen nemen je mee op een reis door de tijd, langs kenmerkende plaatsen en gebouwen in en om het dorp Schiermonnikoog. Onderweg hoor je spannende verhalen over bijvoorbeeld het zeevarende bestaan van de eilanders en de jutterstraditie.

Culinair wandelen
De culinaire wandeling voert je langs gezellige restaurants, kroegjes en bijzondere plekken op het eiland. Je loopt lekker in je eigen tempo een mooie wandelroute langs vijf sfeervolle locaties. En het mooie is: je krijgt onderweg ook nog een smaakvol gerechtje en drankje geserveerd! Verder staat het je natuurlijk vrij om zo vaak te pauzeren als je maar wilt.

Zelf op pad
Wandelen is de uitgelezen manier om te genieten van de pure, ruige, natuurlijke schoonheid van het Nationaal Park Schiermonnikoog. Ook als je helemaal je eigen plan wilt trekken, zijn er diverse wandelingen beschikbaar om mee op pad te gaan en te genieten van de immense ruimte.

Je kunt je tickets online kopen of aan de balie van de VVV.