Monnikenloop Schiermonnikoog

Volgend jaar is de 19e editie van de populaire Monnikenloop Schiermonnikoog. Wat begon als een run met nog geen 200 deelnemers is uitgelopen tot eentje met 1700 hardlopers. Traditiegetrouw start de inschrijving op 1 oktober a.s. en zet het in uw agenda, want binnen 24 uur zijn alle startbewijzen verkocht. Voor welke afstand gaat u deze keer? 5 of 10 km of toch die 10 Engelse mijl?

Op zaterdag 28 maart 2020 zal de 19e editie plaatsvinden van de Monnikenloop Schiermonnikoog. Vanaf het startpunt in het gezellige dorpscentrum voeren de routes de lopers over schelpenpaden, door bos en kwelder en een stukje strand ontbreekt ook niet. Een sportieve verkenning van ons mooie nationale park. De afstanden zijn 5 km, 10 km of 10 Engelse mijlen (16,1 km). Tijdens de wedstrijd zal er muzikale omlijsting zijn om iedereen dat laatste extra zetje geven om een nog betere tijd neer te zetten.

MonnikenloopMonnikenloop Putkapel
Monnikenloop KidsrunMonnikenloop

Praktische informatie Monnikenloop Schiermonnikoog

De inschrijving voor de 19e editie van de Monnikenloop start 1 oktober 2019 op de website van de VVV Schiermonnikoog.

Locatie: Start/finish op de Reeweg (bij de Toxbar). Voor de kinderen is er de 1 kilometer Kidsrun (4 t/m 9 jaar) samen met Lytje Willem.

Natuurmonumenten, beheerder van het nationale park, is partner van de Monnikenloop. De Monnikenloop steunt Natuurmonumenten om het eiland te beschermen en om de lopers bewust te maken van de schoonheid. Bij de inschrijving voor de loop hebben veel lopers een donatie gedaan aan Natuurmonumenten. Met deze donatie zal het speelbos op het eiland nog meer toegankelijk worden gemaakt voor minder valide kinderen. Wij zien u graag als loper, maar anders als supporter in het dorp!

Onderdelen:

Win een startbewijs voor de Monnikenloop 2020

Traditiegetrouw gaat de verkoop van de startbewijzen voor de Monnikenloop als een speer en zijn ze allemaal uitverkocht, maar de VVV Schiermonnikoog heeft een winactie.

Hoe maakt u kans?

  • Schrijf snel een mail met een goede reden om een kaart te winnen of iemand een startbewijs te gunnen
  • Heeft u een leuke foto* van de Monnikenloop, dan ontvangen we die graag bij de inzending
  • Vergeet de afstand (5km, 10 km en 10 EM) niet te melden
  • Vermeld uw leeftijd
  • Doe het vóór 19 januari, want 20 januari maken we de winnaars bekend op onze Facebookpagina en Instagram account
  • Mailen kan naar monique@vvvschiermonnikoog.nl

Helaas, er zijn geen aankomende data.