Langs de Vogelboulevard

Deze excursie langs de Vogelboulevard van Texel wordt georganiseerd door het Vogelinformatiecentrum Texel en Natuurmonumenten. Met een luxe minibus gaat u in een klein gezelschap een ochtend op pad. U bezoekt diverse vogelrijke gebieden op zoek naar zoveel mogelijk vogelsoorten.

Tijdens deze halve dag excursie stoppen we op de beste plaatsen om vogels te kijken langs de oostkant van Texel en maken enkele wandeltochten. Bij waarnemingen van zeldzame soorten kan zomaar van de route afgeweken worden om de vogel te zoeken. De soorten die zich tijdens deze excursie laten zien zijn heel divers. U kunt diverse soorten ganzen en eenden zien, roofvogels, bijna alle steltlopers, weidevogels, meeuwen en sterns. In het voor- en najaar, kunt u zangvogels op doortrek zien. Het soortenpallet is erg wisselend en hangt af welk seizoen u meegaat. Daarom is nooit is een excursie hetzelfde.

Grutto Vogelboulevard

Praktische informatie – Vogelboulevard

Tijd: 9.30 tot 12.30 uur.
Prijs: € 40,-
Vertrekpunt: Vogelinformatiecentrum Texel, Kikkertstraat 42, De Cocksdorp, telefoon: 0222-316249, e-mail: info@natuurdigitaal.nl.

De busexcursie start om 9.30 uur. Voorafgaand verzamelen we bij het Vogelinformatiecentrum Texel en daar eindigt de excursie rond 12.30 uur. In het Vogelinformatiecentrum drinkt u nog even koffie en vult een soortenlijst in.  Voor de excursie begint, ontvangt u als bonus het Vogelboekje Vogels van Texel (ter waarde van € 9,99), zo kunt u onderweg bijhouden welke vogels u ziet. Het is geen probleem als u zelf geen verrekijker bezit, want u kunt er één lenen bij het Vogelinformatiecentrum.

De prijs voor deze bus-excursies is 40 euro per persoon. Een investering voor de toekomst, want met dit geld realiseren we jaarlijks nieuwe vogelkijkpunten op Texel. Opgeven voor deze excursies is noodzakelijk. Dit kan door via onderstaande link het opgave formulier in te vullen. U kunt online betalen.

Helaas, er zijn geen aankomende data.