Langs de Vogelboulevard

Deze excursie langs de Vogelboulevard van Texel wordt georganiseerd door het Vogelinformatiecentrum Texel en Natuurmonumenten. Met een luxe minibus ga je in een klein gezelschap een ochtend op pad. Je bezoekt diverse vogelrijke gebieden op zoek naar zoveel mogelijk vogelsoorten.

Tijdens deze halve dag excursie stopt de minibus op de beste plaatsen om vogels te kijken langs de oostkant van Texel. Dan maak je lekker even een wandeltocht. Bij waarnemingen van zeldzame soorten kan zomaar van de route afgeweken worden om de vogel te zoeken. De soorten die zich tijdens deze excursie laten zien zijn heel divers. Je kunt diverse soorten ganzen en eenden zien, roofvogels, bijna alle steltlopers, weidevogels, meeuwen en sterns. In het voor- en najaar, kan je zangvogels op doortrek zien. Het soortenpallet is erg wisselend en hangt af welk seizoen je meegaat. Daarom is nooit is een excursie hetzelfde.

Grutto Vogelboulevard

Praktische informatie – Vogelboulevard

Tijd: 9.30 tot 12.30 uur.
Prijs: € 40,-
Maximum aantal deelnemers: 8
Vertrekpunt: Vogelinformatiecentrum Texel, Kikkertstraat 42, De Cocksdorp, telefoon: 0222-316249, e-mail: info@natuurdigitaal.nl.

De busexcursie start om 9.30 uur. Voorafgaand verzamelen we bij het Vogelinformatiecentrum Texel en daar eindigt de excursie rond 12.30 uur. In het Vogelinformatiecentrum drink je nog even koffie en vult een soortenlijst in.  Het is geen probleem als je zelf geen verrekijker hebt, want je kunt er één lenen bij het Vogelinformatiecentrum.

De prijs voor deze bus-excursies is 40,- euro per persoon. Een investering voor de toekomst, want met dit geld realiseren we jaarlijks nieuwe vogelkijkpunten op Texel. Opgeven voor deze excursies is noodzakelijk. Dit kan door hier het opgave formulier in te vullen. Je kunt online betalen.

Helaas, er zijn geen aankomende data.