Kamermuziek festival Schiermonnikoog

Het Internationaal Kamermuziek festival Schiermonnikoog is een zesdaags festival van 3 tot en met 8 oktober 2020. Het combineert muziek met de prachtige natuur van het Waddeneiland.

Naast muziek en natuur, biedt het festival masterclasses, muziek documentaires, lezingen en excursies. Meer dan zestig nationale en internationale musici komen jaarlijks in deze week naar het eiland, om daar in alle rust concerten te geven. De intimiteit van kamermuziek en de unieke natuurbeleving op het eiland versterken elkaar en geven het festival een bijzonder karakter. Voor de liefhebber van kamermuziek is het dus een echte aanrader. Het festival beleeft in 2020 alweer zijn 19e editie.

Westerplas

Je mag naast cultuur ook natuur verwachten: vogels, zeehonden, schelpen, krabbetjes en nog heel veel meer! Er staat bijvoorbeeld een mooie vogelkijkhut bij de Westerplas. De Westerplas is het belangrijkste zoetwatergebied van het eiland. Vanwege het zoete water oefent de plas een grote aantrekkingskracht uit op watervogels. Bijna alle Nederlandse eendensoorten komen er voor, samen met bijvoorbeeld futen, meerkoeten en meeuwen. De brede rietkragen herbergen diverse soorten schuwe rietvogels, waarvan de mysterieuze roerdomp misschien wel de meest bijzondere is. De vochtige grasveldjes rond de Westerplas zijn beroemd onder liefhebbers van paddestoelen en wilde planten.

Tip: neem  je verrekijker en wandelschoenen mee!

Kamermuziek festival Schiermonnikoog

Praktische informatie – Kamermuziek festival Schiermonnikoog

Het programma is op dit moment nog niet bekend. Je vindt het online vanaf 1 juni, tegelijk met de start van de kaartverkoop. Alle praktische informatie over het programma, het kopen van tickets, reis en verblijf én leuke aanbiedingen vind je op de website Schiermonnikoogfestival.nl.

Komende event data

  • donderdag 3 september 2020
  • zaterdag 3 oktober 2020
  • zondag 4 oktober 2020
  • maandag 5 oktober 2020
  • dinsdag 6 oktober 2020
  • woensdag 7 oktober 2020
  • donderdag 8 oktober 2020