Kabouterpad Terschelling

Wist je dat er op Terschelling kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!

Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen…

Praktische informatie – Kabouterpad Terschelling

Duur: 1 tot 2 uur
Contact: Staatsbosbeheer Terschelling, 0562-442116
Startlocatie: Badweg Hoorn, Hoorn
Prijs: € 1 per boekje

Het opdrachtenboekje van Staatsbosbeheer is verkrijgbaar bij VVV Terschelling, de Natuurschuur van Staatsbosbeheer in Lies en bij de winkel Tante Lies in Landerum. Het is een korte route, goed door peuters en kleuters te lopen, met de mogelijkheid halverwege te stoppen. Het kabouterpad is ook leuk als kinderfeestje of als uitje met je klas!

kabouterpad Terschelling

Komende event data

Deze route kun je dagelijks lopen.