Festival Jong Talent Schiermonnikoog

De grootste klassieke talenten uit binnen- en buitenland, die furore maken op internationale concoursen, zijn van 16 t/m 21 maart 2019 te bewonderen op Festival Jong Talent Schiermonnikoog. Vanuit de hele wereld reizen zo’n zeventig talenten naar het kleinste Waddeneiland.

Behalve twintig concerten, biedt Festival Jong Talent Schiermonnikoog masterclasses, muziekdocumentaires, lezingen, natuurexcursies en sterrenwandelingen. Maar er is ook: 30 kilometer fietspad, 18 kilometer strand en meer dan 300 vogelsoorten. Lijkt het je leuk te weten welke soorten je ziet? Gebruik dan de gratis Wadvogels app! Beleef het voorjaar op Schier & meet the new generation!

Het festival wordt als sinds 2012 georganiseerd als onderdeel van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog; een zesdaags festival in oktober.

Festival Jong Talent Schiermonnikoog

Programma en tickets Festival Jong Talent

Het programma van Festival Jong Talent bevat niet alleen meerdere concerten per dag, maar ook lezingen, muziekdocumentaires, natuurexcursies en sterrenwandelingen. Het festival verwelkomt finalisten en prijswinnaars van diverse concoursen en musici van de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Toptalenten van over de hele wereld krijgen de mogelijkheid om concerten te geven en masterclasses te volgen bij vermaarde masters als Nobuko Imai (altviool), Jan Wijn (piano), Philippe Graffin (viool), Jeroen Reuling (cello) en Gary Hoffman (kamermuziek). Een week lang is het eiland het podium voor jonge internationale toptalenten.

Het volledige programma vind je op de website van Festival Jong Talent. Hier vind je ook meer informatie of tickets en passe-partouts en kun je online tickets kopen.

Helaas, er zijn geen aankomende data.