Festival Eilan op Terschelling

Te midden van bos en duin en naast een duinmeertje op Terschelling vindt deze zomer festival eilân plaats. Het eilandgevoel staat centraal op dit bewust kleinschalig opgezette festival voor liefhebbers van elektronische live muziek en alternatieve pop.

Eilân gaat zich afspelen rond het duinmeertje van Hee. Daar worden van 12 tot en met 15 september drie podia opgetuigd, voor een programma met vooral dance, elektronica en alternatieve muziek.

Festival Eilan heeft een smaakvol muziekprogramma op een idyllische plek. Tijdens het festival kun je genieten van goede muziek, creatieve programmering en van elkaar. Natuurlijk kun je ook genieten van de natuur en de vogels, want waarom anders op Terschelling? Het is juist de combinatie die dit festival zo uniek maakt.

Boottochtje

Liefhebbers van electronische live muziek en alternatieve pop maken eerst een boottochtje naar Terschelling. Daar worden ze gastvrij ontvangen op dit kleinschalige festival met grootse ambitie. Het festival telt drie podia waar artiesten worden geprogrammeerd die zich op het snijpunt tussen meerdere genres bevinden.

Op de website van het festival lees je wat dat allemaal inhoudt: het Britse duo Maribou State komt voor de gelegenheid met een meerkoppige band opdraven. Dat is iets wat men van de jongens van Jungle by Night ook wel gewend is. Liefhebbers van meeslepende Indie Electronica kunnen terecht bij de live show van Apparat, die na het enorme succes van zijn collaboratieproject Moderat nu weer solo aan de weg timmert. Smaakmaker MCDE zorgt samen met gerenommeerde Rush Hour labelbaas Antal en de eclectische Britse soul, funk, jazz dj en beeldend kunstenaar Mr. Scruff voor een spannend DJ-programma.

Festival Eilan Terschelling
Foto: Colin Benders

Praktische informatie – Festival Eilan op Terschelling

Heb je interesse? Bekijk dan het hele voorlopige programma op de programma pagina.

Praktische informatie over tickets, reis en verblijf vind je op: www.eilan.nl.