Familie-uitje Vlieland

Familie-uitje Vlieland is speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar.  Het is dan ook een super vette beleving van het Wad. De kwelderplanten, hoe ruiken ze en kun je ze eten? De wadvogels, wie zijn het en wat doen ze hier? We bekijken de wadvogels met kijkers.  Lekker scharrelen over het wad en ontdekken wat daar leeft en in de bodem zit.

Laarzen zijn verplicht bij deze toch wel zompige en natte wandeling! Eigenlijk zijn goede waterdichte wandelschoenen of laarzen altijd wel een goed idee in het Waddengebied, zeker met kleine kinderen. Een rugzakje met een paar droge sokken en een joggingpakje is ook geen overbodige luxe.

Familie-uitje Vlieland

Roggen en haaien aaien

Na de wandeling kun je met z’n allen rondneuzen bij De Noordwester, Waddencentrum en Zeeaquarium. Er is een potvis, een jutterszolder, een wrakkenzolder en de allergrootste zandverzameling ter wereld! (Huh?). En natuurlijk mag je ook de zeestraat niet missen: daar kan je namelijk kennismaken met het leven onder water rondom het mooie eiland. In de aquariumbakken kun je vissen en zeedieren bekijken die in de Noord- en Waddenzee leven. En in de Roggenbak zwemmen zelfs roggen en haaien die je kunt aaien.  Dat is natuurlijk helemaal fantastisch!

Praktische informatie – Familie-uitje Vlieland

Aanmelden bij: De Noordwester.
Laarzen zijn verplicht!

Helaas, er zijn geen aankomende data.