Ameland by night: ’s nachts wadlopen

Midden in de nacht wadlopen! Je maakt de oversteek van Holwerd naar Ameland. Terwijl het langzaam licht wordt en de natuur tot leven komt, is het puur genieten van de stilte die alleen doorbroken wordt door het geluid van voetstappen in het wad en de geluiden.

Deze tocht is zeer afhankelijk van weer, wind en getij. Dinsdag maakt de Waddenvereniging via een persoonlijk bericht definitief bekend of de tocht door kan gaan. Prijs is inclusief ticket voor de veerboot terug. Wadloopervaring is een vereiste.

Zonder zaklampen

Midden in de nacht starten we aan de oversteek van Holwerd naar Ameland. Zonder zaklampen lopen we over het wad voor de ultieme belevenis van het duister. Terwijl het langzaam licht wordt en de natuur tot leven komt, is het puur genieten. Een spectaculaire wandeling voor de sportieve natuurliefhebber over de bodem van de zee!

Ervaren gidsen

De tocht wordt begeleid door gediplomeerde en ervaren gidsen van De Vrije Wadlopers. Desondanks is het belangrijk dat je al enige ervaring hebt met het wadlopen, voordat je je waagt aan deze oversteek. Een speciaal opgeleide Werelderfgoedgids van de Waddenvereniging geeft, tijdens de korte pauzes onderweg, uitleg over de natuur en het gebied waarin we wandelen. Een unieke ervaring dus!

Ameland wadlopen

 Praktische informatie – Ameland by night: ’s nachts wadlopen

Wie: de Waddenvereniging
Wanneer: 6 september, 03.00 – 08.30 uur
Vertrekpunt: Holwerd
Duur: 5,5 uur
Deelnemers: 20
Kosten: leden: € 35,-, niet-leden: € 42,-
Eten en drinken: zorg zelf voor voldoende eten en drinken voor onderweg

Programma:
3.00 Welkom Veerhaven Holwerd
3.00 Wandelen naar Ameland
6.30 Aankomst Ameland
6.30 Wandeling kwelder, duin en strand
8.30 Ontbijt op eigen gelegenheid

Meld je hier aan voor Ameland by night!

Helaas, er zijn geen aankomende data.